Zeilen in de Cariben: van Barbados tot de Maagdeneilanden

QQuirijn 14 oktober 2023 07:06

Het Caribisch gebied, een droomparadijs met prachtige blauwe wateren en adembenemende eilanden. Er is geen betere manier om deze schoonheid te ontdekken dan door te zeilen. Of je nu een ervaren zeiler bent of het voor de eerste keer doet, zeilen in de Cariben is een ervaring die je niet wilt missen. In dit artikel nemen we je mee op een zeiltocht van Barbados tot de Maagdeneilanden.

Het Caribisch gebied is een populaire bestemming voor zeilenthousiasten van over de hele wereld. De regio biedt een verscheidenheid aan zeilroutes, van eenvoudige tochten voor beginners tot uitdagende reizen voor de meer ervaren zeilers.

Zeilen in Barbados

Barbados, het meest oostelijke eiland van de Cariben, is een geweldige plek om je zeilavontuur te beginnen. Het eiland is bekend om zijn prachtige stranden, heldere wateren en levendige cultuur. Hier zijn enkele tips voor zeilen in Barbados:

 • Begin je zeiltocht in Bridgetown, de hoofdstad van Barbados. De haven van Bridgetown biedt tal van faciliteiten voor zeilers, zoals bootverhuur en zeilscholen.
 • Barbados heeft het hele jaar door een warm klimaat, maar de beste tijd om te zeilen is van december tot mei.

Zeilroute van Barbados naar de Maagdeneilanden

Zodra je Barbados hebt verkend, is het tijd om verder te zeilen naar de Maagdeneilanden. De route is ongeveer 500 zeemijlen en neemt je mee langs een aantal andere prachtige Caribische eilanden.

Hier is een mogelijke zeilroute:

 1. Barbados
 2. Saint Lucia
 3. Martinique
 4. Dominica
 5. Guadeloupe
 6. Antigua
 7. Saint Kitts
 8. Sint Maarten
 9. Britse Maagdeneilanden

Zeilen in de Maagdeneilanden

De Maagdeneilanden, bestaande uit de Britse Maagdeneilanden en de Amerikaanse Maagdeneilanden, zijn de perfecte afsluiting van je Caribische zeilavontuur. Deze eilanden zijn bekend om hun witte zandstranden, kristalhelder water en uitstekende zeilfaciliteiten.

Vergeet niet om de zeilregels en -voorschriften van elk eiland dat je bezoekt te controleren. Veiligheid is altijd de belangrijkste prioriteit bij het zeilen.

Zeilen in de Cariben is een onvergetelijke ervaring. Zowel Barbados als de Maagdeneilanden bieden een unieke mix van natuurlijke schoonheid, cultuur en avontuur. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.