Workaways en WWOOFing: reizen met een doel

JJorine 21 december 2023 07:07

Als je op een meer betekenisvolle manier wilt reizen, overweeg dan Workaways en WWOOFing. Deze populaire reisprogramma's zijn geweldige manieren om nieuwe culturen te ervaren, nieuwe vaardigheden te leren en een verschil te maken waar je ook gaat.

Wat is Workaways?

Workaways is een programma dat reizigers koppelt aan gastheren over de hele wereld die hulp nodig hebben bij diverse projecten. Het kan gaan om het werken op een biologische boerderij, het helpen bij een bouwproject, of het geven van Engelse les aan kinderen. In ruil voor je werk krijg je kost en inwoning van je gastheer. Het is een geweldige manier om te reizen zonder veel geld uit te geven, en je kunt echt een verschil maken in de gemeenschappen die je bezoekt.

Wat is WWOOFing?

WWOOFing (World Wide Opportunities on Organic Farms) is een soortgelijk programma als Workaways, maar het is specifiek gericht op het werken op biologische boerderijen. Als WWOOF-er werk je een paar uur per dag op de boerderij in ruil voor kost en inwoning. Je krijgt de kans om alles te leren over biologische landbouw en duurzaam leven, en je krijgt ook een unieke kans om te leven en werken in een andere cultuur.

Workaways vs WWOOFing

Hoewel beide programma's je de kans geven om te reizen en te werken in ruil voor kost en inwoning, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen Workaways en WWOOFing. Hier is een vergelijkingstabel om je te helpen de beste keuze te maken voor jou:

Workaways WWOOFing
Soort werk Varieert (lesgeven, bouwen, enz.) Biologische landbouw
Kosten Jaarlijks lidmaatschap vereist Jaarlijks lidmaatschap vereist
Locaties Wereldwijd Wereldwijd
Duur van het verblijf Flexibel Meestal 2 weken tot een paar maanden

Maar welk programma je ook kiest, bedenk dat het belangrijkste is dat je een open geest hebt, bereid bent om hard te werken, en klaar bent om een onvergetelijke ervaring te hebben. Dus wat houdt je nog tegen?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.