Wildwateravonturen: raften in de Nepalese rivieren

MMirte 30 januari 2024 07:07

Als je op zoek bent naar een onvergetelijk avontuur, dan is raften in de Nepalese rivieren iets voor jou. Met het spectaculaire Himalaya-gebergte als achtergrond, biedt Nepal enkele van de beste rivieren voor wildwateravonturen.

Raften in Nepal gaat niet alleen om de adrenaline rush, het draait ook om de prachtige landschappen en de wilde natuur. De ervaring van het navigeren door de uitdagende stroomversnellingen, omringd door indrukwekkende bergen en ongerepte bossen, is gewoonweg onvergelijkbaar.

Beste plekken om te raften in Nepal

Er zijn veel rivieren in Nepal die geschikt zijn voor raften, maar sommige zijn bijzonder populair. Hier zijn een paar van de beste plekken om te raften in Nepal:

  • Trishuli-rivier: De meest toegankelijke rivier voor raften, ideaal voor beginners en families.
  • Bhote Koshi-rivier: Biedt enkele van de meest uitdagende stroomversnellingen in Nepal.
  • Sun Koshi-rivier: Bekend als de 'rivier van goud', biedt een van de langste rafttochten in de wereld.

Raft bedrijven in Nepal

Er zijn veel bedrijven die rafttochten aanbieden in Nepal. Ze bieden pakketten aan die transport, maaltijden en soms ook accommodatie omvatten. Hier zijn een paar van de beste raft bedrijven in Nepal:

  • Nepal River Runner
  • Ultimate Descents
  • Adventure Hub Nepal

Met de juiste voorbereiding en een goede gids, kan raften in Nepal een van de meest memorabele avonturen van je leven zijn. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.