Wildlife safari in Botswana's Okavango Delta

QQuirijn 8 maart 2024 07:06

Het Okavango Delta gebied in Botswana is een ware paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het staat bekend om zijn overvloedige wildlife en adembenemende landschappen. Of je nu op zoek bent naar een traditionele safari-ervaring of iets meer unieks, er is voor ieder wat wils in de Okavango Delta.

Beste tijd voor safari in Okavango Delta

De beste tijd voor een safari in de Okavango Delta varieert afhankelijk van wat je wilt zien. De droge periode, van mei tot oktober, is de beste tijd om dieren te spotten, omdat ze zich verzamelen rond de waterbronnen. De groene periode, van november tot april, is ideaal voor vogelliefhebbers.

Dieren in Okavango Delta

De Okavango Delta is thuis voor een breed scala aan dieren. Enkele van de meest voorkomende dieren zijn:

 • Olifanten
 • Leeuwen
 • Buffels
 • Neushorens
 • Luipaarden
 • Nijlpaarden
 • Krokodillen
 • Zebras
 • Verschillende soorten antilopen en vogels

Veiligheidsmaatregelen voor safari in Botswana

Veiligheid is een belangrijk aspect van elke safari in Botswana. Hier volgen enkele veiligheidsmaatregelen die je in acht moet nemen:

 1. Luister naar je gids: Zij hebben de ervaring en kennis om je veilig door de wilde natuur te leiden.
 2. Blijf in het voertuig: Tenzij je gids zegt dat het veilig is, moet je altijd in je voertuig blijven.
 3. Draag geschikte kleding: Lichtgewicht, ademende en neutraal gekleurde kleding is aanbevolen.

Accommodaties in Okavango Delta

Er zijn verschillende soorten accommodaties beschikbaar in de Okavango Delta, variërend van luxe lodges tot budgetvriendelijke campings. Enkele van de populairste plekken zijn het Moremi Game Reserve en de privéconcessies die luxe lodges en tented camps aanbieden.

Prijs van safari in Botswana

De prijs van een safari in Botswana hangt af van verschillende factoren zoals het seizoen, de duur van je verblijf, het type accommodatie en de activiteiten die je wilt ondernemen. Het is aanbevolen om vooraf te plannen en verschillende reisorganisaties te vergelijken om de beste deal te vinden.

Wildlife fotografie in Botswana

Botswana is een paradijs voor wildlife fotografie. Met zijn diversiteit aan dieren en prachtige landschappen, is er altijd iets te fotograferen. Vergeet niet om een goede camera en extra geheugenkaarten mee te nemen!

De wildlife safari in Botswana's Okavango Delta is een unieke ervaring die je niet mag missen. Of je nu een natuurliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een avontuur, een safari in de Okavango Delta zal je niet teleurstellen.

Meer artikelen