Wandelen langs de Great Wall of China: geschiedenis en uitzicht

MMirte 16 september 2023 15:56

Een bezoek aan de Great Wall of China is een onvergetelijke ervaring. Deze historische locatie, die duizenden jaren oud is, biedt ongeëvenaarde uitzichten en een diepe duik in de rijke geschiedenis van China. In deze gids geven we je alle informatie die je nodig hebt om je wandeling langs de Grote Muur te plannen en het meeste uit je bezoek te halen.

Geschiedenis van de Great Wall

De Great Wall, ook wel bekend als de Grote Muur, is een indrukwekkend bouwwerk dat de noordelijke grens van het Chinese Keizerrijk tegen invasies beschermde. De bouw van de muur begon al in de 7e eeuw v.C. en verschillende Chinese dynastieën hebben in de loop der jaren bijgedragen aan de uitbreiding en versterking ervan. De muur strekt zich uit over meer dan 21.000 kilometer en is een symbool van de vasthoudendheid en inventiviteit van de Chinese bevolking.

Het uitzicht van de Grote Muur

Het uitzicht vanaf de Grote Muur is simpelweg adembenemend. Het landschap verandert met elk seizoen, van de bloeiende lente tot de besneeuwde winters, wat het een fantastische plek maakt om te bezoeken, ongeacht de tijd van het jaar. Vanaf de torenhoge wachttorens kun je de muur zien die zich over bergen, door valleien en naar de horizon slingert.

Wandelen langs de Great Wall

Er zijn vele manieren om de Great Wall of China te ervaren, maar wandelen is misschien wel de beste manier om de schoonheid en grootsheid van dit Werelderfgoed echt te waarderen. Er zijn verschillende routes die je kunt nemen, afhankelijk van je conditie en hoeveel tijd je hebt. Enkele van de populairste wandelroutes zijn:

  • Badaling: Dit is de meest bezochte en gerestaureerde sectie van de muur. Het is gemakkelijk bereikbaar vanuit Beijing en biedt een aantal prachtige uitzichten.

  • Mutianyu: Deze sectie is minder druk dan Badaling en is omgeven door prachtige bossen en bergen. Het is goed gerestaureerd en heeft een kabelbaan voor degenen die de klim willen vermijden.

  • Jinshanling: Dit is een van de best bewaarde delen van de muur en een favoriet onder wandelaars. Het pad is uitdagender, maar de uitzichten zijn ongeëvenaard.

  • Simatai: Deze sectie is beroemd om zijn nachtwandelingen en de kans om de muur onder de sterren te ervaren.

Ongeacht welke route je kiest, zorg ervoor dat je voorbereid bent met voldoende water, zonnebrandcrème en comfortabele wandelschoenen. En vergeet natuurlijk je camera niet om vast te leggen hoe je over dit iconische wereldwonder loopt!

Na de wandeling

Nadat je de wandeling hebt voltooid, zijn er nog tal van dingen om te zien en te doen. Beijing, de dichtstbijzijnde grote stad, biedt vele bezienswaardigheden, waaronder de Verboden Stad, het Zomerpaleis en Tiananmen Square. Daarnaast zijn er vele heerlijke lokale eetgelegenheden waar je kunt genieten van authentieke Chinese gerechten.

Een wandeling langs de Great Wall of China is een ongelooflijke ervaring die je een kijkje geeft in het verleden van dit fascinerende land, terwijl je geniet van ongelooflijke uitzichten. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een fervent wandelaar of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, de Great Wall heeft voor elk wat wils.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.