Vulkanische wonderen: de Azoren in Portugal

MMirte 2 september 2023 23:41

Gelegen in de Atlantische Oceaan, zijn de Azoren een prachtige archipel die deel uitmaakt van Portugal. Deze eilanden staan bekend om hun vulkanische wonderen, die zorgen voor een uniek en betoverend landschap. De Azoren bieden een scala aan bezienswaardigheden, van dramatische kliflandschappen en weelderige groene valleien tot thermale baden en grotten.

Prachtige natuurgebieden van de Azoren

Op de Azoren vind je een verscheidenheid aan natuurgebieden die elk uniek zijn op hun eigen manier. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke natuurlijke bezienswaardigheden die je op de eilanden kunt vinden:

  • Sete Cidades krater: Deze enorme krater herbergt twee prachtige meren, een groen en een blauw. Het is een van de zeven natuurwonderen van Portugal.
  • Furnas: Bekend om zijn thermale baden, het meer van Furnas en de botanische tuin Terra Nostra, is dit gebied een must voor natuurliefhebbers.
  • Capelinhos vulkaan: Deze vulkaan op het eiland Faial is het resultaat van een uitbarsting die plaatsvond in 1957-58. Het is nu een fascinerend landschap van as en gestolde lava.

Cultuur en gastronomie van de Azoren

De cultuur van de Azoren is even rijk als hun natuurlijke schoonheid. De eilanden hebben een sterke maritieme traditie en zijn ook bekend om hun unieke gastronomie, die invloeden heeft van zowel Portugal als de vele zeelieden die de eilanden in de loop der eeuwen hebben bezocht.

Een van de gastronomische hoogstandjes van de Azoren is de 'Cozido das Furnas', een stoofpot die wordt gekookt in de aarde door de hitte van de vulkanische activiteit. Ook het verse zeevoedsel, zoals tonijn en octopus, is een must-try voor voedselliefhebbers.

Hoe reis je naar de Azoren?

De Azoren zijn te bereiken via de luchthavens van Lissabon en Porto in Portugal. Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden directe vluchten aan naar de belangrijkste eilanden van de Azoren.

Eenmaal aangekomen op de eilanden, is het aan te raden om een auto te huren voor maximale flexibiliteit bij het verkennen van de natuurlijke wonderen van de Azoren. Ook de lokale busdiensten kunnen een goede optie zijn voor het verkennen van de belangrijkste steden en dorpen.

Met hun unieke vulkanische landschappen, rijke cultuur en heerlijke gastronomie, zijn de Azoren een waar paradijs voor reizigers. Of je nu geïnteresseerd bent in wandelen, duiken, walvissen spotten of gewoon genieten van de schoonheid van de natuur, de Azoren hebben voor ieder wat wils.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.