Verken de wijngaarden van de Bourgogne, Frankrijk

JJorine 9 september 2023 09:56

Met zijn glooiende heuvels vol wijngaarden, is de Bourgogne een paradijs voor wijnliefhebbers. Deze regio in het oosten van Frankrijk is wereldberoemd om zijn wijnproductie, met name de Pinot Noir en Chardonnay druivensoorten die hier hun oorsprong vinden.

Wijnroute in de Bourgogne

Een van de beste manieren om de Bourgogne te ontdekken, is via de wijnroute. Deze route slingert zich door het landschap, langs pittoreske dorpjes en prachtige wijngaarden. Je kunt de route zelf rijden, of deelnemen aan een georganiseerde tour. Enkele hoogtepunten zijn:

  • Beaune: Het hart van de Bourgogne wijnregio. Bezoek het Hôtel-Dieu, een voormalig armenhuis dat nu een museum is met een prachtige collectie van Bourgondische kunst.
  • Dijon: Bekend om zijn mosterd, maar ook een belangrijk centrum voor wijnproductie. Mis het Paleis van de Hertogen en de prachtige oude binnenstad niet.
  • Nuits-Saint-Georges: Deze stad is wereldberoemd om zijn rode wijnen. Bezoek de wijngaarden en maak kennis met de wijnbouwers.

Wijnproeverij in de Bourgogne

Wat is een bezoek aan de Bourgogne zonder een wijnproeverij? Er zijn talloze wijnhuizen waar je de lokale wijnen kunt proeven en meer te weten kunt komen over de wijnproductie. Een paar aanbevelingen:

  • Domaine de la Vougeraie: Dit wijnhuis in Premeaux-Prissey produceert enkele van de beste wijnen van de regio.
  • Maison Louis Jadot: Een van de grootste wijnproducenten in de Bourgogne, gevestigd in Beaune.
  • Bouchard Père & Fils: Dit wijnhuis in Beaune heeft een indrukwekkende geschiedenis die teruggaat tot 1731.

De cultuur van de Bourgogne

De Bourgogne is niet alleen bekend om zijn wijnen, maar ook om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Van de prachtige architectuur in de steden tot de traditionele wijnfestivals, er is altijd iets te doen in de Bourgogne. Vergeet niet om enkele van de heerlijke lokale gerechten te proberen, zoals Boeuf Bourguignon of Escargots de Bourgogne.

In de Bourgogne draait alles om de wijn. Of je nu een wijnkenner bent of gewoon van een goed glas wijn houdt, de Bourgogne is een bestemming die je niet mag missen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.