Treinreizen door Europa: een avontuur op rails

MMirte 10 augustus 2023 11:02

Reizen met de trein door Europa is een geweldige manier om het continent te verkennen. Of je nu kiest voor een snelle Eurostar of Thalys rit, of een rustigere reis met een regionale dienst, er is altijd iets nieuws te zien en te doen. Van het prachtige landschap dat voorbij raast tot de opwinding van nieuwe steden en culturen, treinreizen is een avontuur op zich.

De beste Europese treinroutes

Er zijn veel geweldige treinroutes in Europa die je kunt verkennen. Hier zijn enkele van de beste:

  1. De Trans-Europ-Express: Deze historische route loopt van Parijs naar Moskou en biedt ongeëvenaarde uitzichten op het Europese landschap.

  2. De Glacier Express in Zwitserland: Deze treinrit brengt je door de mooiste delen van de Zwitserse Alpen.

  3. De Bernina Express: Nog een prachtige Zwitserse treinroute, deze keer door het Bernina gebergte.

Handige treinapps en websites

Er zijn ook een aantal handige apps en websites die je kunnen helpen bij het plannen van je treinreis door Europa. Enkele van de beste zijn:

  • De InterRail app: Deze app geeft je toegang tot treintijden, routes en tickets voor heel Europa.

  • De Eurostar website: Hier kun je tickets kopen voor de Eurostar, die je in een mum van tijd van Londen naar Parijs, Brussel of Amsterdam brengt.

  • De DB Navigator app: Deze app van de Duitse Spoorwegen biedt informatie over treintijden en tickets in heel Duitsland en daarbuiten.

Tips voor treinreizen in Europa

Hier zijn enkele tips om je treinreis door Europa zo soepel mogelijk te laten verlopen:

  • Plan vooruit: Hoewel spontaniteit deel kan uitmaken van de charme van treinreizen, is het vaak voordeliger om je tickets van tevoren te boeken.

  • Gebruik een treinpas: Een Europese treinpas, zoals de InterRail pas, kan je veel geld besparen als je van plan bent om meerdere reizen te maken.

  • Bezoek kleinere steden: De trein is een geweldige manier om kleinere steden te bezoeken die vaak over het hoofd worden gezien door reizigers die met het vliegtuig reizen.

Treinreizen door Europa is een geweldige manier om het continent te verkennen. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.