Traditioneel handwerk en markten in Guatemala

JJorine 13 september 2023 09:32

Guatemala, een land vol kleur en cultuur, staat bekend om zijn levendige markten en het prachtige handwerk dat daar te koop is. Of je nu op zoek bent naar traditionele kleding, aardewerk, sieraden of gewoon wilt genieten van de sfeer, de markten in Guatemala hebben het allemaal.

Traditioneel Handwerk in Guatemala

Het handwerk in Guatemala is echt uniek. Elke regio heeft zijn eigen specifieke stijl en technieken. Van de prachtige geweven stoffen in het hoogland tot de kleurrijke aardewerk in de laaglanden, er is voor ieder wat wils. Het meest bekend zijn de textielproducten. De kleurrijke patronen en designs zijn een uitdrukking van de rijke cultuur en geschiedenis van het land.

Bekende Markten in Guatemala

Er zijn talloze markten te vinden door heel Guatemala. Enkele van de meest bekende zijn:

  1. Chichicastenango Markt: Deze markt is een van de grootste en kleurrijkste van heel Midden-Amerika. Hier vind je alles van handgemaakte textiel en aardewerk tot verse groenten en fruit.

  2. Antigua Guatemala Markt: Deze markt is een geweldige plek om traditionele Guatemalteekse kleding en sieraden te kopen. Je vindt er ook een scala aan heerlijke lokale gerechten.

  3. Quetzaltenango Markt: Ook bekend als de Xela markt, deze is vooral bekend om zijn textiel. Het is de perfecte plek om een traditionele Guatemalteekse blusa of huipil te kopen.

  4. Sololá Markt: Deze markt is minder toeristisch dan de andere, maar je vindt er een breed scala aan handgemaakte producten, waaronder traditionele kleding en aardewerk.

Dus, als je een reis naar Guatemala plant, vergeet dan niet om tijd vrij te maken voor een bezoek aan enkele van deze markten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.