Top 5 kasteelhotels in Schotland voor een koninklijk verblijf

MMirte 17 september 2023 07:02

Schotland, het land van kilts, doedelzakken en uiteraard kastelen. Maar stel je voor dat je niet alleen deze majestueuze bouwwerken kon bezoeken, maar er ook kon overnachten? Dat kan! In dit artikel ontdek je de top 5 kasteelhotels in Schotland voor een koninklijk verblijf.

1. Inverlochy Castle Hotel

Gelegen in de Schotse hooglanden, omringd door loch en berglandschap, ligt het Inverlochy Castle Hotel. Met een geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw, biedt dit hotel een echt koninklijke ervaring.

2. Borthwick Castle

Dit 15e-eeuwse kasteelhotel biedt een unieke overnachtingservaring. Met zijn historische charme en luxe voorzieningen, is Borthwick Castle de perfecte plek voor een romantisch uitje.

3. Ackergill Tower

Aan de noordelijke kust van Schotland ligt Ackergill Tower. Dit 15e-eeuwse kasteel is omgetoverd tot een luxe hotel, waar je kunt genieten van de rustige omgeving en het adembenemende uitzicht op zee.

4. Crossbasket Castle

Aan de rand van Glasgow staat het Crossbasket Castle. Dit kasteelhotel biedt een rustig verblijf, maar met het bruisende stadsleven van Glasgow op drijfafstand.

5. Fasque Castle

Gelegen in het oostelijke deel van Schotland, biedt Fasque Castle een luxueus verblijf in een prachtig landschap. Dit 19e-eeuwse kasteel is de perfecte locatie voor een rustig weekendje weg.

Hotel Locatie Eeuw
Inverlochy Castle Hotel Hooglanden 19e
Borthwick Castle Zuid-Schotland 15e
Ackergill Tower Noord kust 15e
Crossbasket Castle Glasgow 19e
Fasque Castle Oost-Schotland 19e

Deze kasteelhotels bieden niet alleen een unieke overnachtingservaring, maar ook een kijkje in de rijke geschiedenis van Schotland. Dus of je nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een rustig weekendje weg of een unieke vakantie-ervaring, deze kasteelhotels in Schotland bieden voor iedereen wat wils.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.