Top 3 nachtmarkten in Taiwan voor culinaire avonturiers

QQuirijn 21 september 2023 21:41

Taiwan staat bekend om zijn bruisende nachtmarkten, een paradijs voor culinaire avonturiers. Hier zijn de top drie nachtmarkten waar je de beste Taiwanese straatvoedsel kunt proeven.

1. Shilin Nachtmarkt, Taipei

De Shilin Nachtmarkt is de grootste en bekendste nachtmarkt in Taiwan. Hier vind je een scala aan kraampjes met lokale specialiteiten zoals stinky tofu, oesteromelet en gebakken kipfilet. De markt is ook bekend om zijn verscheidenheid aan spelletjes en winkels.

2. Raohe Street Nachtmarkt, Taipei

De Raohe Street Nachtmarkt is een van de oudste nachtmarkten in de stad. Het is beroemd om zijn pepper bun, een sappig broodje gevuld met vlees en veel zwarte peper. De markt heeft ook een tempel aan het begin van de straat, wat het een unieke ervaring maakt.

3. Fengchia Nachtmarkt, Taichung

De Fengchia Nachtmarkt in Taichung is enorm populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen. De markt is bekend om zijn Hokkien noodles en bubble tea. Het is de plek om te zijn als je de Taiwanese culinaire cultuur wilt ervaren.

Voor een diepgaande ervaring van de Taiwanese eetcultuur, mag een bezoek aan een van deze nachtmarkten niet ontbreken op je reis. Deze markten bieden een breed scala aan etenswaren die je nergens anders zult vinden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.