Surfen in Portugal: de beste golven van Europa

JJorine 24 december 2023 07:06

Als je een fervent surfer bent, dan is Portugal een bestemming die je niet wilt overslaan. Met een kustlijn die zich uitstrekt over meer dan 800 kilometer, biedt Portugal een schat aan surfspots voor alle niveaus. Van de krachtige golven van Nazaré tot de vriendelijke golven van Cascais, er is hier voor ieder wat wils.

Waarom Portugal?

Portugal is niet alleen een paradijs voor surfers vanwege de consistentie en kwaliteit van de golven, maar ook vanwege de diversiteit van zijn surfspots. Of je nu een beginner bent die op zoek is naar zachte golven om te leren, of een professional die op zoek is naar de ultieme uitdaging, Portugal heeft het allemaal.

Beste Surfspots in Portugal

Hier zijn een paar van de meest bekende surfspots in Portugal:

  1. Nazaré: Bekend om de recordbrekende golven, Nazaré is een must voor elke serieuze surfer. De golf 'Big Mama' is hier opgenomen en is de grootste surfte golf ooit.

  2. Peniche: Het is de thuisbasis van de Rip Curl Pro, een van de stopplaatsen van de World Surf League. De golven hier zijn consistent en krachtig, ideaal voor ervaren surfers.

  3. Ericeira: Erkend als een World Surfing Reserve, Ericeira heeft een verscheidenheid aan surfspots geschikt voor alle niveaus.

  4. Cascais: Met zijn makkelijk toegankelijke stranden en vriendelijke golven, is Cascais ideaal voor beginners.

Surfen in Portugal: Tips en Tricks

Hier zijn een paar tips om je surfervaring in Portugal te optimaliseren:

  • Beste tijd om te surfen: De beste tijd om te surfen in Portugal is in de herfst en winter, wanneer de golven het grootst zijn. Maar er is altijd ergens een goede golf te vinden, ongeacht het seizoen.

  • Uitrusting: Portugal heeft een schat aan surfscholen en -winkels waar je uitrusting kunt huren of kopen. Zorg er echter voor dat je goed voorbereid bent op de koude Atlantische wateren, vooral in de winter.

  • Veiligheid: Surfen kan een gevaarlijke sport zijn, dus het is belangrijk om je bewust te zijn van de risico's. Zorg ervoor dat je weet hoe je moet handelen in het geval van een ripstroom, en surf altijd binnen je mogelijkheden.

Of je nu een beginner bent of een ervaren surfer, Portugal heeft de perfecte golf voor jou.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.