Street art tours: de kleurrijke muren van Bogotá, Colombia

QQuirijn 26 augustus 2023 07:02

Bij het denken aan Colombia komen vaak gedachten van koffie, salsamuziek en prachtige natuur in ons op. Maar er is een andere fascinerende kant aan dit Zuid-Amerikaanse land die je absoluut niet mag missen: de street art. Met name in de hoofdstad, Bogotá, is street art een onlosmakelijk deel van het stadsbeeld. Duik dus in de kleurrijke wereld van de Bogotaanse muurschilderingen en ontdek de stad vanuit een geheel nieuw perspectief.

De Street Art Scene van Bogotá

Street art in Bogotá is meer dan alleen mooie plaatjes op de muren. Het is een expressie van sociale en politieke meningen, een manier om verhalen te vertellen, en een reflectie van de stadscultuur. Bogotá is een stad met een rijke geschiedenis en diversiteit, en dit wordt weerspiegeld in haar muurschilderingen.

De beste Street Art Tours in Bogotá

Er zijn verschillende manieren om de street art van Bogotá te ontdekken, maar een van de beste manieren is door het volgen van een georganiseerde tour. Hier zijn enkele van de beste street art tours in Bogotá die je zeker moet overwegen:

  1. Bogotá Graffiti Tour: Deze tour staat bekend om haar deskundige gidsen die diep in de betekenis van de kunstwerken duiken. De tour is gratis, maar donaties zijn welkom.
  2. Street Art Chorro de Quevedo Tour: Deze tour neemt je mee naar La Candelaria, de historische wijk van Bogotá, waar je een mix van traditionele en moderne kunst zult vinden.
  3. Bogotá Art Tour: Naast street art, toont deze tour ook andere vormen van kunst in Bogotá, waaronder galeries en musea.

Beroemde Muurschilderingen om niet te Missen

Muurschildering Locatie Kunstenaar
'La Policia Te Vigila' Calle 26 DJ Lu
'Somos Luz' Calle 26 Boa Mistura
'Astronauta Indígena' Calle 26 Guache

De Kunstenaars achter de Muurschilderingen

Een van de meest unieke aspecten van de street art scene in Bogotá zijn de kunstenaars zelf. Van wereldberoemde namen tot lokale helden, de kunstenaars van Bogotá brengen een diversiteit aan stijlen, technieken en invloeden naar de stadsmuren.

Of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon van kleurrijke dingen houdt, de street art tours in Bogotá zullen je zeker verrassen en inspireren. Dus waar wacht je nog op? Ga op pad en ontdek de prachtige muurschilderingen van deze geweldige stad.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.