Sterren kijken in de Atacama-woestijn, Chili

JJorine 25 januari 2024 07:07

Als je van sterren houdt, dan is er geen betere plek op aarde om ze te bekijken dan de Atacama-woestijn in Chili. Met haar heldere nachten en lage luchtvochtigheid, is de Atacama een waar paradijs voor sterrenkijkers.

Waarom de Atacama-woestijn?

Het staat bekend als een van de droogste plekken op aarde, maar de Atacama-woestijn is ook een van de beste plekken om sterren te kijken. Met meer dan 300 heldere nachten per jaar, is het bijna gegarandeerd dat je hier een perfecte sterrenhemel zult zien.

Sterrenobservaties in Atacama

In de Atacama-woestijn vind je verschillende sterrenobservatoria die je kunt bezoeken. Een van de meest bekende is het Paranal-observatorium, waar je de kans krijgt om door de grootste telescoop ter wereld te kijken.

Beste tijd om te gaan

Hoewel je in Atacama het hele jaar door sterren kunt kijken, zijn er bepaalde tijden wanneer de sterrenhemel nog indrukwekkender is. De beste maanden om te gaan zijn tussen april en september, wanneer de Melkweg het meest zichtbaar is.

Hoe bereik je de Atacama-woestijn

De Atacama-woestijn is gelegen in het noorden van Chili, vlakbij de grens met Bolivia. De makkelijkste manier om er te komen is met een binnenlandse vlucht vanuit Santiago naar Calama, vanwaar je een auto kunt huren.

Wat neem je mee

Voor een bezoek aan de Atacama-woestijn moet je wel goed voorbereid zijn. Hieronder vind je een lijst met essentiële spullen die je mee moet nemen.

  • Een warme jas: Ondanks dat het overdag heet kan zijn, kunnen de temperaturen 's nachts flink dalen.
  • Comfortabele schoenen: De grond in de Atacama-woestijn kan erg ruw zijn, dus goede wandelschoenen zijn een must.
  • Een camera: Om de prachtige sterrenhemel vast te leggen.

Sterrenfotografie in de Atacama

Naast het kijken naar de sterren, is de Atacama-woestijn ook een geweldige plek voor sterrenfotografie. Zorg ervoor dat je een camera hebt met een goede nachtmodus en een statief om de beste foto's te kunnen maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.