Stedentrip naar Londen: de must-sees en verborgen parels

QQuirijn 10 september 2023 13:26

Een stedentrip naar Londen is altijd een goed idee. Of je nu houdt van geschiedenis, cultuur, winkelen of lekker eten, Londen heeft het allemaal. Maar naast de bekende must-sees zijn er ook talloze verborgen parels te ontdekken. In dit artikel nemen we je mee op reis door de stad, van de bekende toeristische attracties tot de minder bekende plekken die zeker een bezoekje waard zijn.

Must-sees in Londen

Laten we beginnen met de must-sees die je zeker niet mag missen tijdens je stedentrip naar Londen:

  1. De Tower of London: Een van de bekendste bezienswaardigheden van Londen. Hier kun je de kroonjuwelen zien en meer te weten komen over de rijke geschiedenis van het gebouw.
  2. Buckingham Palace: Het officiële verblijf van de koningin. Mis de wisseling van de wacht niet!
  3. De Big Ben en het parlement: Dit iconische duo mag zeker niet ontbreken op je lijstje.

Verborgen parels in Londen

Naast de bekende plekken heeft Londen ook minder bekende, maar net zo interessante bezienswaardigheden. Hier zijn enkele verborgen parels die je zeker moet bezoeken:

  • Neal’s Yard: Een kleurrijk hoekje in het hart van de stad, vol met leuke winkeltjes en cafés.
  • The Old Operating Theatre Museum: Dit museum is een van de oudste operatiekamers in Europa en biedt een uniek kijkje in de geschiedenis van de geneeskunde.
  • Postman’s Park: Een rustig parkje in de stad met een bijzonder monument voor 'alledaagse helden'.

Reistips voor Londen

Voordat je op reis gaat, is het handig om enkele reistips voor Londen te kennen. Hier zijn enkele tips om je reis soepeler te laten verlopen:

  • Openbaar vervoer: Maak zoveel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer. De metro is snel en brengt je overal waar je naartoe wilt.
  • Oyster Card: Koop een Oyster Card voor het openbaar vervoer. Dit is goedkoper en makkelijker dan losse kaartjes kopen.
  • Weer: Het weer in Londen kan wisselvallig zijn, dus neem altijd een paraplu mee!

Met deze tips en de must-sees en verborgen parels in je achterhoofd ben je helemaal klaar voor je stedentrip naar Londen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.