Slapen in iglo's: het beste van Lapland ervaren

QQuirijn 18 augustus 2023 12:22

Altijd al eens willen weten hoe het is om te slapen in een iglo? In Lapland kan deze droom werkelijkheid worden. Van het zien van het Noorderlicht tot het genieten van de lokale cultuur en gastronomie, een reis naar Lapland is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

De beste iglo ervaring in Lapland

Er zijn tal van iglo hotels in Lapland waar je kunt overnachten. Hier zijn enkele van de beste:

  1. Kakslauttanen Arctic Resort: Biedt glazen iglo's waar je het Noorderlicht kunt zien vanuit je bed.
  2. Levi Igloos: Deze iglo's bieden een panoramisch uitzicht op de omliggende natuur.
  3. Arctic SnowHotel & Glass Igloos: Biedt zowel sneeuw- als glazen iglo's.

Naast slapen in een iglo, zijn er nog tal van andere activiteiten die je kunt doen in Lapland. Voorbeelden hiervan zijn hondensleeën, skiën, een bezoek aan een rendierboerderij, en natuurlijk het zien van het Noorderlicht.

Wat te dragen in Lapland

Als je van plan bent om naar Lapland te reizen, vergeet dan niet om warme kleding mee te nemen. De temperatuur kan dalen tot onder de -30 graden Celsius in de winter. Het is dus belangrijk om op de kou voorbereid te zijn. Denk aan een dikke jas, handschoenen, een muts en warme schoenen.

Lapland Cultuur

Lapland is niet alleen mooi, maar ook rijk aan cultuur. De Sami, de inheemse bevolking van Lapland, zijn bekend om hun kleurrijke kleding en traditionele levensstijl. Je kunt een bezoek brengen aan een Sami dorp om meer te leren over hun cultuur en tradities.

Lapland Gastronomie

De lokale keuken in Lapland is iets wat je zeker moet proberen. Het is voornamelijk gebaseerd op lokale ingrediënten zoals rendiervlees, vis, bessen en paddestoelen. Een populaire snack is 'leipäjuusto', ook wel bekend als 'Finnish squeaky cheese'.

Ongeacht de tijd van het jaar, er is altijd iets te doen in Lapland. Of je nu wilt slapen in een iglo, het Noorderlicht wilt zien, of de lokale cultuur wilt ervaren, Lapland heeft het allemaal te bieden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.