Schilderachtige treinreizen door Zwitserland

MMirte 23 augustus 2023 11:04

Heb je ooit in een trein gezeten terwijl je door een schilderachtig landschap rijdt, met bergen die zich uitstrekken zo ver het oog reikt en meren zo helder als kristal? Dit is wat je kunt verwachten van een treinreis door Zwitserland, het land van de Alpen en de thuisbasis van enkele van de meest schilderachtige treinroutes in Europa.

De mooiste treinroutes van Zwitserland

Zwitserland staat bekend om zijn prachtige treinroutes. Hier zijn enkele van de meest schilderachtige routes die je kunt nemen.

Rhein Express

De Rhein Express-route gaat van Basel naar Chur, en neemt je mee op een panoramische reis door het Zwitserse platteland. Je zult versteld staan van de prachtige uitzichten op het meer van Neuchâtel en het Jura-gebergte.

Bernina Express

De Bernina Express, die van Chur naar Tirano loopt, is een van de hoogste treinroutes in de Alpen. Het biedt adembenemende uitzichten op het Engadiner Dal en de gletsjers van de Bernina-pas.

Glacier Express

De Glacier Express-route, die van Zermatt naar St. Moritz loopt, staat bekend om zijn spectaculaire uitzichten op de Zwitserse Alpen. Het is een van de langzaamste 'sneltreinen' ter wereld, waardoor je volop kunt genieten van het prachtige landschap.

Golden Pass

De Golden Pass-route verbindt Luzern met het Meer van Genève, en biedt een prachtig panorama van de Zwitserse Alpen en het Vierwoudstrekenmeer.

Hier is een handige tabel met alle routes:

Route Beginpunt Eindpunt Hoogtepunten
Rhein Express Basel Chur Meer van Neuchâtel, Jura-gebergte
Bernina Express Chur Tirano Engadiner Dal, Bernina-pas gletsjers
Glacier Express Zermatt St. Moritz Zwitserse Alpen
Golden Pass Luzern Meer van Genève Vierwoudstrekenmeer, Zwitserse Alpen

Tips voor treinreizen in Zwitserland

Het maken van een treinreis door Zwitserland kan een van de meest lonende ervaringen zijn die je ooit zult hebben. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je treinreis te halen.

  1. Plan je reis zorgvuldig. Hoewel Zwitserland bekend staat om zijn betrouwbare spoorwegnetwerk, moet je je reis goed plannen om er zeker van te zijn dat je alle gewenste bestemmingen kunt bezoeken.

  2. Kies de juiste tijd van het jaar. De schoonheid van Zwitserland kan enorm verschillen afhankelijk van het seizoen. De herfst is bijvoorbeeld een geweldige tijd om de Golden Pass-route te nemen, terwijl de lente de beste tijd is om de Rhein Express te nemen.

  3. Neem de tijd. Probeer niet te haasten. Neem de tijd om van het uitzicht en de ervaring te genieten.

  4. Overweeg een Swiss Travel Pass. Met deze pas kun je onbeperkt reizen met de trein, bus en boot door heel Zwitserland. Het kan een voordelige optie zijn als je van plan bent om veel te reizen.

  5. Wees voorbereid op veranderingen in het weer. Het weer in Zwitserland kan snel veranderen, vooral in de bergen. Zorg ervoor dat je altijd voorbereid bent op verschillende weersomstandigheden.

  6. Neem een verrekijker mee. Het kan handig zijn voor het spotten van wilde dieren en het beter bekijken van verre landschappen.

Treinreizen in Zwitserland kunnen een onvergetelijke ervaring zijn, vol met prachtige landschappen en panoramische uitzichten. Of je nu de voorkeur geeft aan de rustige schoonheid van de Rhein Express of de majestueuze uitzichten van de Bernina Express, er is een treinreis in Zwitserland die je hart zal stelen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.