Salsa dansen in de straten van Havana, Cuba

JJorine 15 september 2023 09:22

Wil je midden in het hart van de Cubaanse cultuur duiken? Er is geen betere manier om dat te doen dan door te leren salsa dansen in de straten van Havana. Deze gids helpt je alles te ontdekken wat je moet weten om je dansavontuur in Cuba te beginnen.

Salsa dansscholen in Havana

Als je een beginner bent, maak je dan geen zorgen. Havana zit vol met salsa dansscholen die lessen aanbieden voor alle niveaus. Een paar van de populairste zijn:

  1. La Casa del Son: Deze dansschool in het hart van Havana is bekend om hun vriendelijke en deskundige instructeurs. Ze bieden privélessen en groepslessen aan in salsa en andere Cubaanse dansstijlen.

  2. Salsabor a Cuba Dance School: Deze school staat bekend om haar professionele en geduldige leraren. Ze bieden zowel groepslessen als privélessen aan.

Plaatsen om salsa te dansen in Havana

Havana heeft geen tekort aan plekken om je nieuwe salsa-vaardigheden te laten zien. Hier zijn enkele van de beste locaties where je salsa kunt dansen:

  • Casa de la Musica: Dit is een van de meest populaire salsa clubs in Havana. Ze hebben live muziek en een levendige dansvloer.

  • 1830: Gelegen aan de Malecón, deze club heeft een geweldige buitenruimte waar je kunt dansen onder de sterren.

  • El Turquino: Deze club op de bovenste verdieping van het Habana Libre Hotel biedt een geweldig uitzicht over de stad. De dansvloer is altijd vol energie.

Beste tijd om naar Havana te gaan

De beste tijd om naar Havana te gaan voor salsa dansen is tijdens het droge seizoen, van november tot april. Dit is ook het hoogseizoen voor toerisme in Havana, dus wees voorbereid op meer mensen en hogere prijzen.

Salsa dansfestivals in Havana

Havana organiseert ook verschillende salsa dansfestivals gedurende het jaar. Deze festivals bieden workshops, dansvoorstellingen en straatfeesten. Het grootste salsa festival in Havana is het Baila en Cuba. Het vindt plaats in november en trekt salsa dansers van over de hele wereld.

Of je nu een ervaren danser bent of net begint, salsa dansen in de straten van Havana is een ervaring die je niet wilt missen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.