Rondreizen in Roemenië: Dracula, kastelen en Karpaten

MMirte 11 september 2023 08:57

Roemenië is een juweel van een land dat vaak over het hoofd wordt gezien door reizigers. Van de mythische figuur van Dracula tot adembenemende kastelen en de indrukwekkende Karpaten, er is genoeg te ontdekken in dit fascinerende land.

Verken het land van Dracula

Roemenië staat bekend om zijn banden met de legendarische figuur van Dracula. Het Bran-kasteel, vaak geassocieerd met het Dracula-verhaal, is een perfecte plek om te beginnen. Dit kasteel, gelegen op de grens tussen Transsylvanië en Walachije, is een populaire toeristische attractie die jaarlijks duizenden bezoekers trekt.

Daarnaast is er het Poenari-kasteel, waar Vlad de Spietser, de historische figuur die de inspiratie was voor Dracula, zijn residentie had. Dit kasteel is minder bekend, maar het biedt een authentieke ervaring en een adembenemend uitzicht op de omliggende natuur.

Ontdek de prachtige kastelen

Roemenië heeft ook een schat aan historische kastelen die een bezoek waard zijn. Een daarvan is het Peleș-kasteel, dat bekend staat om zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis. Dit kasteel, gelegen in de Karpaten, is een van de best bewaarde kastelen in Europa.

Een andere aanrader is het Corvin-kasteel, een van de grootste kastelen in Europa. Dit middeleeuwse bouwwerk, dat ook bekend staat als Hunyadi-kasteel, is met zijn gotische architectuur en imposante torens een lust voor het oog.

Ervaar de Karpaten

De Karpaten zijn een van de grootste bergketens in Europa en bieden een prachtig landschap dat perfect is voor wandelen, fietsen en kamperen. In de winter zijn de Karpaten ook een populaire bestemming voor skiën en snowboarden.

Het Parc National Retezat is een van de meest spectaculaire plekken in de Karpaten. Dit park, dat bekend staat om zijn biodiversiteit en prachtige meren, is een paradijs voor natuurliefhebbers.

Bezienswaardigheid Locatie Type activiteit
Bran-kasteel Bran Geschiedenis, cultuur
Peleș-kasteel Sinaia Geschiedenis, cultuur
Corvin-kasteel Hunedoara Geschiedenis, cultuur
Parc National Retezat Karpaten Natuur, outdooractiviteiten

Roemenië heeft zoveel te bieden, van een rijke geschiedenis en cultuur tot prachtige natuur. Dus waar wacht je nog op? Boek je rondreis in Roemenië en ontdek de schatten van dit unieke land.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.