Rondreizen in Georgië: wijn, bergen en oude kerken

JJorine 14 augustus 2023 11:31

Als je op zoek bent naar een unieke reiservaring, dan is Georgië de plek voor jou. Van de adembenemende bergen tot de eeuwenoude kerken en natuurlijk de heerlijke wijn, er is voor iedereen wel iets te beleven in dit fascinerende land.

Wijnproeven in Georgië

Georgië staat bekend om zijn wijnproductie en een bezoek aan een Georgische wijngaard mag dan ook niet ontbreken tijdens je rondreis. De meeste wijnregio's bevinden zich in het oosten van het land, zoals in de regio's Kakheti en Kartli. Maar ook in het westen van Georgië kun je heerlijke wijnen proeven. Een aanrader is de 'Rkatsiteli', een droge witte wijn die perfect past bij de Georgische keuken.

Bergbeklimmen in Georgië

Georgië is gezegend met prachtige berglandschappen. De Kaukasus biedt talloze mogelijkheden voor wandelaars en bergbeklimmers. Enkele populaire wandelroutes zijn de 'Svaneti trek' en de 'Kazbegi trek'. Deze routes laten je het beste van de Georgische natuur zien, zoals gletsjers, watervallen en adembenemende uitzichten.

Bezoek aan oude kerken in Georgië

Georgië is een land met een rijke geschiedenis en dat zie je terug in de vele oude kerken en kloosters. Enkele must-sees zijn de 'Svetitskhoveli kathedraal' in Mtskheta en het 'Gelati klooster' in Kutaisi. Deze plekken zijn niet alleen prachtig om te zien, maar geven ook een inkijkje in de Georgische cultuur en geschiedenis.

De beste tijd om naar Georgië te reizen

Georgië kent een gematigd klimaat, wat betekent dat je het hele jaar door kunt reizen naar dit land. Echter, de beste tijd om te reizen naar Georgië hangt af van wat je wilt doen. Als je wilt skiën, is de winter de beste tijd. Voor wandelen en andere outdoor activiteiten, zijn de lente en herfst de beste seizoenen. De zomer is ideaal voor strandvakanties en om te genieten van de Georgische wijn.

Volgende tabel geeft een overzicht van de beste reistijd per activiteit:

Activiteit Beste reistijd
Wijnproeven Zomer
Bergbeklimmen Lente en herfst
Bezoek aan oude kerken Hele jaar
Skiën Winter

Ontdek zelf de wonderen van Georgië!

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.