Rondreis door het koninkrijk Bhutan: geluk op zijn hoogst

JJorine 26 augustus 2023 22:46

Heb je ooit gehoord van het koninkrijk Bhutan? Dit kleine land, ingeklemd tussen China en India, wordt vaak de 'parel van de Himalaya' genoemd. En met goede reden. Bhutan staat bekend om zijn adembenemende schoonheid, unieke cultuur en de bijzondere filosofie van 'Bruto Nationaal Geluk'. Maar wat kun je verwachten van een rondreis door Bhutan? Laten we dat ontdekken.

Bezienswaardigheden Bhutan

Bhutan is een land vol wonderen, waarbij elke draai in de weg je een nieuw, adembenemend uitzicht biedt. Van majestueuze dzongs (kloosterforten) tot serene kloosters en van weelderige valleien tot besneeuwde bergtoppen, er is voor ieder wat wils.

Een van de hoogtepunten van elke reis naar Bhutan is ongetwijfeld het bezoek aan het Taktsang-klooster, ook bekend als het 'Tijgernest'. Dit majestueuze klooster is gebouwd op de rand van een steile klif, 900 meter boven de Paro-vallei. De wandeling naar de top is pittig, maar het uitzicht is het absoluut waard.

Maar Bhutan heeft nog veel meer te bieden. Hier zijn enkele van de must-see bezienswaardigheden tijdens je rondreis:

  • Paro-dzong
  • Punakha-dzong
  • Nationaal Museum van Bhutan
  • Thimphu, de hoofdstad
  • Bumthang-vallei
  • Trongsa-dzong
  • Het Koninklijk Manas Nationaal Park

Cultuur van Bhutan

De cultuur van Bhutan is diep geworteld in het boeddhisme, wat zich uit in de architectuur, kunst, kleding en dagelijkse gewoonten van de mensen. Bhutanezen zijn ongelooflijk vriendelijk en gastvrij, en ze beschouwen gasten als zegeningen. Tijdens je rondreis door Bhutan krijg je de kans om deze unieke cultuur van dichtbij te ervaren.

Beste tijd om Bhutan te bezoeken

De beste tijd voor een rondreis door Bhutan is in de lente (maart tot mei) en de herfst (september tot november), wanneer het weer mild is en de valleien in volle bloei staan. De winter kan behoorlijk koud zijn, vooral in de hoger gelegen gebieden, en de zomer kan behoorlijk nat zijn vanwege de moesson.

Periode Klimaat Geschikt voor
Maart - Mei Mild, bloeiende valleien Rondreis
Juni - Augustus Moessonseizoen, nat Niet ideaal
September - November Mild, herfstkleuren Rondreis
December - Februari Koud, vooral in hoger gelegen gebieden Niet ideaal

Plan je reis zorgvuldig en maak de ervaring van je leven mee in dit prachtige koninkrijk hoog in de Himalaya.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.