Roadtrips door Nieuw-Zeeland: van Northland tot Fiordland

JJorine 29 september 2023 07:06

Nieuw-Zeeland, een land bekend om zijn ongerepte natuur en adembenemende landschappen, is een droom voor elke roadtrip-liefhebber. Van het subtropische Northland tot het majestueuze Fiordland, er zijn talloze routes om te verkennen. In dit artikel nemen we je mee op de beste roadtrips door Nieuw-Zeeland.

Northland

Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, ook bekend als 'Northland', is een waar paradijs voor roadtrippers. Met zijn prachtige kustlijnen, dichte bossen en charmante stadjes, is er voor iedereen wat te zien en te doen. Begin je reis in Auckland en rij naar het noorden, waar je het historische Waitangi Treaty Grounds kunt bezoeken. Vanaf daar kun je verder reizen naar de Bay of Islands, een prachtige regio met meer dan 140 subtropische eilanden.

Centraal Noordereiland

Vervolg je reis op de Thermal Explorer Highway, die je meeneemt naar enkele van de meest spectaculaire geothermische bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland. Vergeet niet om een stop te maken bij de beroemde 'Hot Water Beach', waar je je eigen thermale spa in het zand kunt graven.

Route door het centrale Noordereiland

Locatie Attractie
Rotorua Geothermische parken en Maori-cultuur
Lake Taupo Grootste meer van Nieuw-Zeeland
Tongariro National Park Alpine Crossing wandelroute

Zuidereiland

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn indrukwekkende bergen, meren en fjorden. Begin in Nelson, in het noorden, en reis naar het zuiden, richting de wereldberoemde Milford Sound in Fiordland. Onderweg kun je genieten van enkele van de mooiste landschappen van het land, zoals de Southern Alps en Lake Wakatipu.

Fiordland

Het Fiordland National Park, gelegen in het zuidwesten van het Zuidereiland, is een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Nieuw-Zeeland. Met zijn diepe fjorden, hoge watervallen en weelderige regenwouden is het een must-visit voor elke natuurliefhebber. Vanaf hier kun je de weg terug naar Queenstown maken, waar je jouw onvergetelijke roadtrip door Nieuw-Zeeland kunt afsluiten.

Of je nu een liefhebber bent van natuur, cultuur of avontuur, Nieuw-Zeeland heeft het allemaal. Met deze routes kun je het beste van het land ervaren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.