Roadtrippen langs Australië's Grote Oceaanweg

JJorine 24 oktober 2023 07:02

Het ultieme gevoel van vrijheid ervaren? Dat kan met een roadtrip langs de Grote Oceaanweg in Australië. Deze 243 kilometer lange route is een van de mooiste kustroutes ter wereld en biedt een overvloed aan bezienswaardigheden, van torenhoge kliffen en brullende zeeën tot uitgestrekte regenwouden en prachtige dieren in het wild.

Voorbereiding op je roadtrip

Voordat je de auto instapt en op avontuur gaat, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De beste tijd om de Grote Oceaanweg te bezoeken is in het voor- of najaar, wanneer het weer mild is en de wegen minder druk zijn. Het huren van een auto in Australië is gemakkelijk, met veel verhuurbedrijven die speciale deals hebben voor roadtrips. Vergeet niet om een internationaal rijbewijs aan te vragen voordat je vertrekt.

Bezienswaardigheden langs de Grote Oceaanweg

Er zijn tal van bezienswaardigheden langs de Grote Oceaanweg. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen:

  1. De Twaalf Apostelen: Dit zijn indrukwekkende rotsformaties die uit de zee oprijzen. Ze zijn vooral mooi bij zonsopgang en zonsondergang.
  2. Loch Ard Gorge: Een prachtige inham met een tragisch verleden, vernoemd naar een schip dat hier in 1878 verging.
  3. Cape Otway Lighthouse: De oudste nog werkende vuurtoren van Australië, met een prachtig uitzicht over de oceaan.
  4. Great Otway National Park: Hier vind je regenwoud, watervallen en volop wildlife.
  5. Bells Beach: Een wereldberoemd surfstrand waar elk jaar de Rip Curl Pro plaatsvindt.

Overnachten langs de Grote Oceaanweg

Er zijn veel geweldige plaatsen om te overnachten langs de Grote Oceaanweg, van gezellige B&B's tot luxe resorts en budgetvriendelijke hostels. Enkele aanbevolen accommodaties zijn 'The Boomerangs at Johanna', 'Seafarers Getaway', en 'Apollo Bay Eco YHA'.

Wildlife spotten

Een van de hoogtepunten van een roadtrip langs de Grote Oceaanweg is het spotten van wildlife. Hou je ogen open voor koala's, kangoeroes, pinguïns en talloze vogelsoorten.

Bereid je voor op een avontuur van een leven met een roadtrip langs de Grote Oceaanweg. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.