Proef je weg door de wijnstreken van Argentinië

JJorine 27 december 2023 07:07

Stel je voor dat je door de uitgestrekte wijngaarden van Argentinië wandelt, de zon op je huid voelt en de geur van rijpe druiven inademt. Het land heeft een diepgewortelde liefde voor wijn, wat je terugziet in de indrukwekkende wijnstreken. Hier kun je de heerlijkste wijnen proeven en je onderdompelen in de lokale cultuur. Laten we een kijkje nemen naar de plekken die je absoluut niet mag missen.

Mendoza: De koning van Malbec

Mendoza is de grootste wijnregio van Argentinië en staat bekend om zijn Malbec. Deze regio, gelegen aan de voet van de Andes, produceert bijna 70% van alle Argentijnse wijn. Hier vind je talloze wijnmakerijen waar je rondleidingen en proeverijen kunt beleven.

Salta: Het thuis van Torrontés

In het noorden van Argentinië ligt Salta, een regio die bekend staat om zijn Torrontés. Deze witte wijn is heerlijk fris en fruitig. Salta heeft het hoogste wijngaard ter wereld, gelegen op 3.000 meter boven zeeniveau.

Patagonië: Een walhalla voor Pinot Noir

In het zuiden van Argentinië vind je Patagonië, een regio die bekend staat om zijn uitstekende Pinot Noir. Dankzij het koele klimaat en de unieke bodem zijn de wijnen uit deze streek bijzonder van smaak.

Hieronder vind je een handige tabel met de belangrijkste wijnregio's en hun specialiteiten:

Regio Specialiteit
Mendoza Malbec
Salta Torrontés
Patagonië Pinot Noir

Argentinië heeft nog veel meer te bieden op het gebied van wijn. Of je nu een doorgewinterde sommelier of een enthousiaste liefhebber bent, er is voor iedereen een perfecte wijn te vinden in dit prachtige land. Dus pak je glas, proost op het goede leven en geniet van de rijke smaken van Argentijnse wijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.