Proef de wijnen van de Bourgogne: Frankrijk's wijnhart

JJorine 25 augustus 2023 17:37

Ben je wijnliefhebber of gewoon nieuwsgierig naar de wereld van de wijn? Dan is een bezoek aan de Bourgogne, het hart van de Franse wijnregio's, een must. Hier kun je de beste wijnen proeven, de tradities ervaren en jezelf onderdompelen in de rijke wijnhistorie.

De wijnregio Bourgogne

Bourgogne, gelegen in het oosten van Frankrijk, is een van de meest vooraanstaande en gerespecteerde wijnregio's ter wereld. De regio staat bekend om haar variëteit aan wijnen, variërend van witte tot rode en rosé wijnen.

Wijnen om te proeven in Bourgogne

Als je besluit om naar dit wijnhart te reizen, moet je zeker de volgende wijnen proberen:

  • Chardonnay: Dit is de meest geproduceerde witte wijn in de Bourgogne. Het heeft een lichte, frisse smaak met tonen van citroen en appel.
  • Pinot Noir: Deze rode wijn is zeer populair en wordt erkend als een van de beste ter wereld. Het heeft een complexe smaak met tonen van kersen en frambozen.
  • Gamay: Een lichte, fruitige rode wijn die perfect is om te drinken bij een kaasplankje.

Wijnproeverijen in Bourgogne

Er zijn vele plaatsen waar je kunt genieten van een wijnproeverij in Bourgogne. Sommige van de meest aanbevolen plaatsen zijn Dijon, Beaune en Chablis. Deze steden bieden verschillende soorten wijnproeverijen, van formele proefsessies in wijnkelders tot informele proeverijen in lokale bars.

Wijnroutes in Bourgogne

Bourgogne heeft een aantal wijnroutes die je kunt volgen om het beste van de regio te zien. Enkele van de populairste zijn de Route des Grands Crus en de Route du Cremant.

Laat je verrassen door de smaken, tradities en geschiedenis van de Bourgogne. Proef de wijnen, ontmoet de wijnmakers en geniet van de prachtige landschappen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.