Op zoek naar het noorderlicht in Lapland, Finland

MMirte 6 november 2023 07:07

Het noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd, is een ontzagwekkend natuurverschijnsel dat veel reizigers op hun bucketlist hebben staan. Het is een unieke ervaring die je kunt opdoen wanneer je naar Lapland in Finland reist. In dit artikel lees je alles dat je moet weten om het noorderlicht in Lapland te zien.

Beste tijd om het noorderlicht in Lapland te zien

Het noorderlicht is niet altijd zichtbaar in Lapland, het hangt af van het seizoen en het weer. Over het algemeen is de beste tijd om het noorderlicht in Lapland te zien tussen september en maart. Een heldere, donkere nacht zonder bewolking is ideaal om het noorderlicht te spotten.

Waar het noorderlicht in Lapland te zien

Er zijn verschillende plekken in Lapland waar je een goede kans hebt om het noorderlicht te zien. Enkele van de meest populaire plekken zijn onder andere Rovaniemi, Levi en Ylläs. Elk van deze plaatsen heeft zijn eigen unieke charmes en voordelen.

Accommodaties in Lapland

Bij het kiezen van een accommodatie in Lapland moet je rekening houden met de locatie en de faciliteiten. De ideale accommodatie voor het bekijken van het noorderlicht heeft een open zicht op de hemel en weinig lichtvervuiling. Hier is een lijst van enkele populaire accommodaties in Lapland:

  • Hotel Arctic Light: Dit boutique hotel is gelegen in het centrum van Rovaniemi en biedt unieke noorderlicht ervaringen.
  • Levi Northern Lights Huts: Deze traditionele Finse huisjes bieden een panoramisch uitzicht op de hemel.
  • Ylläs Aurora: Dit hotel heeft zijn eigen observatorium met glazen dak, ideaal voor het bekijken van het noorderlicht.

Vervoer in Lapland

Het openbaar vervoer in Lapland is goed ontwikkeld en betrouwbaar. De meeste plaatsen zijn gemakkelijk te bereiken met de bus of trein. Daarnaast kun je ook een auto huren om op eigen tempo de regio te verkennen.

Tips voor het bekijken van het noorderlicht

Als laatste willen we je nog enkele tips geven voor het bekijken van het noorderlicht in Lapland. Allereerst is geduld essentieel. Het noorderlicht verschijnt niet op commando en het kan vaak uren duren voordat je het kunt zien. Daarnaast is het belangrijk om je goed te kleden tegen de kou. Tot slot, vergeet niet je camera op te laden en neem een statief mee voor de beste foto's.

Lapland is een prachtige bestemming met veel te bieden. Het noorderlicht is slechts een van de vele hoogtepunten die je kunt ervaren tijdens je reis.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.