Ontspannen in de thermale baden van Boedapest

MMirte 29 februari 2024 07:06

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is wereldberoemd om zijn thermale baden. Met maar liefst 118 bronnen, biedt de stad een reeks prachtige baden waar je kunt ontspannen en de zorgen van alledag kunt vergeten.

De geschiedenis van thermale baden in Boedapest

De thermale baden van Boedapest hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Maar de grootste invloed kwam van de Turken die in de 16e en 17e eeuw over Hongarije heersten. Zij introduceerden het concept van badhuizen en lieten veel van de nog steeds functionerende thermale baden achter.

Gezondheidsvoordelen van thermale baden

Niet alleen zijn deze baden een perfecte plek om te ontspannen, ze bieden ook een aantal gezondheidsvoordelen. De minerale rijke wateren kunnen helpen bij aandoeningen zoals gewrichtspijn en artritis, en ze zijn ook goed voor de huid.

Beste thermale baden in Boedapest

Er zijn veel thermale baden verspreid over de stad. Hier zijn enkele van de beste die je tijdens je verblijf in Boedapest moet bezoeken:

  • Széchenyi-baden: Dit is het grootste medicinale bad van Europa en het eerste thermale bad van Pest. Het heeft 18 baden, waaronder drie buitenbaden en 15 binnenbaden.

  • Gellért-baden: Deze baden zijn beroemd om hun prachtige architectuur, waaronder de art nouveau-stijl. Ze hebben zowel binnen- als buitenbaden.

  • Rudas-baden: Dit is een van de oudste baden in de stad. Het biedt een uniek uitzicht op de stad vanuit het dakbad.

Toegangsprijzen voor thermale baden in Boedapest

De toegangsprijzen voor de thermale baden variëren afhankelijk van het specifieke bad en de dag van de week. Over het algemeen liggen de prijzen tussen de 15 en 20 euro.

Tips voor bezoek aan thermale baden in Boedapest

Hier zijn enkele tips om je bezoek aan de thermale baden van Boedapest zo aangenaam mogelijk te maken:

  • Breng je eigen handdoek, badjas en slippers mee, hoewel deze ook te huur zijn.

  • Het kan druk zijn, dus probeer vroeg te gaan om de drukte te vermijden.

  • In sommige baden zijn badkleding verplicht, dus zorg ervoor dat je er een meeneemt.

Reizen naar Boedapest

Boedapest is gemakkelijk te bereiken per vliegtuig, trein of auto. De stad heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, dus het is eenvoudig om je te verplaatsen en de verschillende bezienswaardigheden te bezoeken, waaronder natuurlijk de thermale baden.

Vervoer Kosten Beschrijving
Vliegtuig Varieert Veel luchtvaartmaatschappijen bieden directe vluchten naar Boedapest
Trein Varieert Er zijn verschillende treinverbindingen naar Boedapest vanuit andere Europese steden
Auto Varieert Boedapest is goed bereikbaar via het Europese wegennet

Dus, of je nu op zoek bent naar ontspanning, gezondheidsvoordelen, of gewoon wilt genieten van de prachtige architectuur en cultuur, de thermale baden van Boedapest zijn een must-visit tijdens je reis naar deze fascinerende stad.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.