Ontspannen in de thermaalbaden van Boedapest, Hongarije

JJorine 12 oktober 2023 07:06

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, staat bekend om haar prachtige thermaalbaden. Deze baden, gevoed door natuurlijke warmwaterbronnen, zijn een must-visit voor elke bezoeker van de stad. In dit artikel delen we alles wat je moet weten over deze ontspannende oase in het hart van Europa.

De geschiedenis van de thermaalbaden in Boedapest

De thermaalbaden in Boedapest hebben een rijke geschiedenis. Ze dateren uit de Romeinse tijd en werden later uitgebreid door de Turken tijdens hun bezetting van Hongarije in de 16e en 17e eeuw. De baden zijn al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de Hongaarse cultuur en traditie vanwege hun vermeende genezende eigenschappen.

De beste thermaalbaden in Boedapest

Er zijn tientallen thermaalbaden in Boedapest, maar hier zijn enkele van de beste die je zeker moet bezoeken.

  1. Széchenyi-baden: Dit is het grootste thermaalbadencomplex in Europa en het biedt 18 baden, waarvan sommige buiten.
  2. Gellért-baden: Deze wereldberoemde baden zijn gevestigd in het prachtige Art Nouveau Gellért Hotel.
  3. Rudas-baden: Deze baden dateren uit de 16e eeuw en bieden een unieke ervaring met hun nachtelijke badsessies in het weekend.
  4. Lukács-baden: Deze baden worden bezocht door zowel lokale bewoners als toeristen dankzij hun genezende water en hun gezellige sfeer.

Tips voor het bezoeken van de thermaalbaden in Boedapest

Voordat je de thermaalbaden in Boedapest bezoekt, zijn er een paar dingen die je moet weten.

  • Kleding: De meeste baden vereisen dat je een badpak draagt. In sommige baden is het dragen van een badmuts verplicht in de zwembaden.
  • Openingstijden: De meeste baden openen rond 6 uur 's ochtends en sluiten tussen 7 en 10 uur 's avonds. Het is het beste om de exacte tijden te controleren voordat je gaat.
  • Prijzen: De kosten voor een bezoek aan de baden variëren, maar verwachten ongeveer 15-20 euro te betalen voor een dagkaart.
  • Etiquette: Respecteer de rust en stilte in de baden. Gebruik fluisterstem en mobiele telefoons zijn meestal niet toegestaan.

Het bezoeken van de thermaalbaden in Boedapest is een onvergetelijke ervaring. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, genezing of gewoon om te genieten van de prachtige architectuur, er is een bad voor iedereen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.