Ontdek de legendarische Inca Trail naar Machu Picchu

MMirte 12 augustus 2023 07:02

Als je ooit hebt gedroomd van het beleven van een unieke en diepgaande ervaring in de schoot van de natuur, dan is de Inca Trail naar Machu Picchu iets voor jou.

Deze historische route door de bergen van Peru, die ooit werd gebruikt door de oude Inca's, is tegenwoordig een van de meest populaire wandelroutes ter wereld. Het duurt vier dagen om de 43 kilometer lange trail te voltooien, met een hoogtepunt bij Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's.

Geschiedenis van de Inca Trail

De Inca Trail, of Inca Pad in het Quechua, was deel van een uitgebreid wegennetwerk dat het Inca-rijk doorkruiste. Het was een vitale route voor de Inca's om Machu Picchu te bereiken, een stad die zo verborgen was in het Andesgebergte dat het onontdekt bleef tot de vroege 20e eeuw.

Voorbereiding op de Inca Trail

Een goede voorbereiding is essentieel voor het wandelen van de Inca Trail. Het is van belang om ruim van tevoren een permit te regelen, aangezien het aantal bezoekers per dag beperkt is. Het is ook belangrijk om goed getraind te zijn, zowel fysiek als mentaal, en om de juiste uitrusting mee te nemen.

Hier is een basischecklist voor je wandeling:

  • Wandelschoenen
  • Waterfles
  • Hoed of pet
  • Zonnebrandcrème
  • Regenjas
  • Warme kleding
  • EHBO-kit

Wandelen op de Inca Trail

De Inca Trail is ongeveer 43 kilometer lang en kan vrij veeleisend zijn. De route voert je door diverse landschappen, waaronder oude Inca-ruïnes, nevelwouden, alpine toendra's en uiteindelijk Machu Picchu zelf.

Machu Picchu: de verloren stad van de Inca's

Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's, is het eindpunt van de Inca Trail. De stad werd waarschijnlijk gebouwd rond 1450 en werd zo'n 100 jaar later verlaten tijdens de Spaanse Conquista. Het is een indrukwekkend gezicht en een welverdiende beloning na de inspannende wandeling.

Tips voor na de Inca Trail

Na voltooiing van de Inca Trail, zul je waarschijnlijk uitgeput zijn, maar ook vol adrenaline van de ervaring. Het is verstandig om een paar dagen in Cusco te blijven om uit te rusten, te genieten van het lokale eten en de vele andere bezienswaardigheden in deze prachtige stad te bezoeken.

Een bezoek aan de Inca Trail is een onvergetelijke ervaring en de reis van je leven. Met de juiste voorbereiding en instelling, kun je de schoonheid en geschiedenis van deze legendarische route zelf ontdekken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.