Ongerepte stranden in de Filipijnen: van Palawan tot Boracay

MMirte 13 september 2023 14:47

Als je droomt van kristalhelder water, wit zand en een glinsterende zon, dan zijn de ongerepte stranden in de Filipijnen de plek voor jou. Vooral de eilanden Palawan en Boracay staan bekend om hun prachtige kustlijnen en levendige onderwaterwereld. Of je nu op zoek bent naar een afgelegen strand om te ontspannen, een plek om te duiken of te surfen, of gewoon wilt genieten van het lokale eten en de cultuur, deze eilanden hebben het allemaal.

Reizen naar de Filipijnen

Reizen naar de Filipijnen kan een avontuur op zich zijn. Afhankelijk van waar je vandaan komt, kun je reizen via een van de internationale luchthavens, zoals die in Manila of Cebu, en van daaruit naar Palawan of Boracay vliegen. Het is belangrijk om te weten dat de beste tijd om naar de Filipijnen te gaan is tijdens het droge seizoen, dat loopt van november tot april.

Stranden van Palawan

Palawan, ook wel de 'laatste ecologische grens' van de Filipijnen genoemd, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Enkele van de mooiste stranden van Palawan zijn El Nido, Coron en Sabang Beach. Daarnaast zijn er tal van activiteiten te doen, zoals duiken, snorkelen, kajakken, en wandelen.

Stranden van Boracay

Boracay daarentegen, is een levendig eiland bekend om zijn witte strand (White Beach), dat wordt beschouwd als een van de mooiste stranden ter wereld. Naast ontspannen op het strand, zijn er tal van activiteiten te doen zoals zeilen, windsurfen, duiken en paddleboarden. Het eiland biedt ook een breed scala aan accommodaties, van luxe resorts tot betaalbare guesthouses.

Palawan Boracay
Hoe te reizen Vliegen van Manila naar Puerto Princesa Vliegen van Manila naar Caticlan, dan een korte boottocht
Accommodatie Resorts, hotels, homestays Luxe resorts, hotels, guesthouses
Activiteiten Duiken, snorkelen, kajakken, wandelen Zeilen, windsurfen, duiken, paddleboarden
Lokale gerechten Zeefood, Lechon Baboy, Halo-Halo Zeefood, Adobo, Kinilaw

Een andere troef van de Filipijnen zijn de culturele bezienswaardigheden en het lokale eten. Beide eilanden bieden een scala aan lokale gerechten zoals Lechon Baboy, Halo-Halo, Adobo en Kinilaw.

Bij het bezoeken van deze paradijselijke eilanden, is het belangrijk om respect te tonen voor de natuur en de lokale cultuur. Milieubewust toerisme helpt om deze prachtige plekken te behouden voor toekomstige generaties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.