Onder de radar: Moldavië's verborgen schatten

QQuirijn 3 oktober 2023 07:02

Als je op zoek bent naar een unieke reisbestemming die nog niet overrompeld is door toeristen, dan is Moldavië de plek voor jou. Dit kleine Oost-Europese land is een schatkist vol verborgen juweeltjes, van historische steden en oude kloosters tot weelderige natuurparken en wereldberoemde wijngaarden. Laten we beginnen met onze reis en Moldavië's verborgen schatten ontdekken!

Bezienswaardigheden in Moldavië

Er zijn veel prachtige plekken om te bezoeken in Moldavië, maar een paar zijn echt uniek en verdienen een speciale vermelding.

Chisinau

De hoofdstad Chisinau is een mix van oud en nieuw, met charmante boetiekjes, gezellige cafés en indrukwekkende architectuur. Bezoek de prachtige Stefan cel Mare Park en de Arc de Triomphe, twee van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Cricova Wijngaard

Een bezoek aan Moldavië is niet compleet zonder een bezoek aan de Cricova wijngaard, een van de grootste wijnkelders ter wereld. Het is een ware belevenis om door de ondergrondse stad van wijn te wandelen en de eeuwenoude wijnbereidingstradities van Moldavië te ontdekken.

Moldavische gastronomie

Moldavië staat bekend om zijn heerlijke lokale gerechten en wijnen. De Moldavische keuken is een smeltkroes van invloeden, met Roemeense, Russische, Oekraïense en Turkse invloeden. Hier zijn enkele van de must-try gerechten:

  • Sarmale - gefermenteerde koolbladeren gevuld met gehakt, rijst en kruiden
  • Mamaliga - een soort polenta, vaak geserveerd met zure room en kaas
  • Placinta - een dunne gevulde pannenkoek, meestal met kaas of fruit

En natuurlijk, vergeet niet om een glas van de beroemde Moldavische wijn te proberen!

Wandelen in Moldavië

Moldavië is ook een paradijs voor wandelaars, met talloze paden die door het prachtige landschap slingeren. De Codru Nature Reserve en Orheiul Vechi zijn twee van de beste plekken om te wandelen en te genieten van de adembenemende natuur.

Beste tijd om Moldavië te bezoeken

De beste tijd om Moldavië te bezoeken is in het voorjaar (april tot juni) en de herfst (september en oktober), wanneer het weer mild is en de landschappen op hun mooist zijn.

Moldavië is een land vol verborgen schatten, klaar om ontdekt te worden. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.