Met de Trans-Mongolië Express van Moskou naar Beijing

MMirte 14 september 2023 14:12

Ben je klaar voor een onvergetelijke treinreis? Pak je koffers, want we gaan met de Trans-Mongolië Express van Moskou naar Beijing. Deze treinreis is een van de meest iconische reizen die je kunt maken, en in dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten. Van het boeken van je ticket en de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt, tot tips voor wat je kunt doen in Moskou en Beijing.

Hoe reizen met de Trans-Mongolië Express

Het boeken van je ticket voor de Trans-Mongolië Express is vrij eenvoudig. Er zijn verschillende websites en reisorganisaties waar je terecht kunt. De kosten van de reis hangen af van verschillende factoren, zoals de klasse waarin je reist, de tijd van het jaar en hoe ver van tevoren je boekt. Een handige tip is om je reis zo vroeg mogelijk te plannen en te boeken.

Aandachtspunten bij het boeken:

  1. Type cabine: Wil je een privécabine of vind je het niet erg om te delen?
  2. Maaltijden: Zijn maaltijden inbegrepen in je ticket? Zo niet, zorg dan dat je voldoende snacks inpakt voor de reis.
  3. Route: De Trans-Mongolië Express heeft verschillende stops. Check van tevoren welke je wilt bezoeken.

Trans-Mongolië Express reisschema en bezienswaardigheden

De Trans-Mongolië Express neemt je mee op een reis door drie verschillende landen: Rusland, Mongolië en China. Hier zijn enkele van de hoogtepunten die je onderweg tegenkomt.

Locatie Bezienswaardigheid
Moskou Rode Plein en Kremlin
Irkoetsk Baikalmeer
Ulaanbaatar Gandantegchinlen-klooster
Beijing Verboden Stad en Grote Muur

Wat te doen in Moskou en Beijing

Moskou en Beijing zijn beiden bruisende steden met veel te zien en te doen. In Moskou mag een bezoek aan het Rode Plein en het Kremlin niet ontbreken. En als je in Beijing bent, zijn de Verboden Stad en de Grote Muur absolute must-sees.

Als je meer tijd hebt, zijn er ook tal van andere interessante bezienswaardigheden en activiteiten in beide steden. Denk aan het bijwonen van een balletvoorstelling in het Bolshoi Theater in Moskou of het proeven van Peking eend in een lokaal restaurant in Beijing.

Trans-Mongolië Express tips

Een laatste tip voor het reizen met de Trans-Mongolië Express: pak licht, maar zorg wel dat je alles bij je hebt wat je nodig hebt. Een goede paklijst voor de Trans-Mongolië Express bevat onder andere een warme trui (het kan koud zijn in de trein), comfortabele schoenen (voor de stops onderweg), snacks (voor als je trek krijgt), een goede camera (voor alle prachtige uitzichten) en eventueel een boek of spelletjes (voor de lange reistijden).

Gelukkig is er in de trein voldoende ruimte voor bagage, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je te veel inpakt! Heb je nog meer tips nodig? Check dan onze uitgebreide Trans-Mongolië Express reisgids.

Meer artikelen