Luxe treinreizen: de Orient Express door Europa

QQuirijn 19 augustus 2023 23:26

Als je denkt aan luxe treinreizen, is de Orient Express ongetwijfeld de eerste naam die in gedachten komt. Deze legendarische trein, die al sinds 1883 door Europa rijdt, is synoniem voor luxe, comfort en nostalgische charme.

De geschiedenis van de Orient Express

De Orient Express begon zijn reis in de late 19e eeuw en was het hoogtepunt van luxe en comfort op het spoor. Het werd een symbool van Europese cultuur en geschiedenis, en werd zelfs gevierd in literatuur en film.

Beleef de luxe: faciliteiten op de Orient Express

De trein biedt een reis terug in de tijd naar het gouden tijdperk van reizen. De luxe cabines, het verfijnde dineren en de attente service maken elke reis op de Orient Express een onvergetelijke ervaring.

Cabines op de Orient Express

Je kunt kiezen uit verschillende soorten cabines op de Orient Express, waaronder slaapcabines, suites en grand suites. Elke cabine is ingericht met weelderige stoffen en beschikt over comfortabele bedden en een eigen badkamer.

Dineren op de Orient Express

Dineren op de Orient Express is een culinaire ervaring. De trein heeft drie restaurantwagons, elk met een unieke sfeer, en biedt een menu dat is samengesteld door enkele van de beste chefs van Europa.

Routes van de Orient Express

De Orient Express doorkruist verschillende Europese landen, met routes die je meenemen door enkele van de meest spectaculaire landschappen van het continent. Hier zijn enkele van de populairste routes:

Route Landen
Londen - Venetië Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Italië
Parijs - Istanbul Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije
Londen - Verona Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Italië

Hoe boek je een reis op de Orient Express?

Tickets voor de Orient Express kunnen online worden geboekt en de prijzen variëren afhankelijk van de route en het type cabine dat je kiest. Het is aan te raden om ruim van tevoren te boeken, aangezien de trein vaak maanden van tevoren uitverkocht is.

Wat te verwachten van een reis met de Orient Express

Een reis met de Orient Express is een unieke ervaring. Verwacht adembenemende uitzichten, uitstekende service, heerlijk eten en de kans om in de voetsporen te treden van vele illustere reizigers uit het verleden.

Zijn luxe treinreizen door Europa iets voor jou? Er is maar één manier om erachter te komen: boek die ticket, stap aan boord van de Orient Express en laat je meevoeren op een reis door tijd en ruimte.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.