Het oude erfgoed van Valletta, Malta

JJorine 19 september 2023 20:33

Valletta, de hoofdstad van Malta, is een stad die doordrenkt is van geschiedenis. Met zijn smalle straatjes, barokke architectuur en oude forten en kerken, is het geen wonder dat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het oude erfgoed van Valletta is iets dat elke bezoeker moet ervaren.

Geschiedenis van Malta en Valletta

Malta heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Valletta werd echter pas in de 16e eeuw gesticht door de Orde van Sint-Jan. De stad is vernoemd naar Jean Parisot de la Vallette, de Grootmeester van de Orde, die de verdediging leidde tegen het Grote Beleg van Malta door de Ottomanen in 1565.

In de eeuwen daarna werd Valletta een belangrijk centrum van de barokke architectuur. De stad is tegenwoordig een levend museum, met tal van historische bezienswaardigheden en monumenten.

Bezienswaardigheden in Valletta

Er zijn veel historische plaatsen in Malta, maar Valletta heeft enkele van de meest indrukwekkende. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden die je niet mag missen:

  1. Sint-Janscokathedraal: Dit meesterwerk van barokke architectuur huisvest ook het beroemde schilderij 'De onthoofding van Johannes de Doper' van Caravaggio.
  2. Het Grootmeesterspaleis: Ooit de residentie van de Grootmeesters van de Orde van Sint-Jan, is het nu de zetel van de president van Malta.
  3. Fort Sint-Elmo: De plek van het hevigste gevecht tijdens het Grote Beleg van Malta. Het huisvest tegenwoordig het Nationaal Oorlogsmuseum.

Hieronder is een tabel met meer informatie over deze bezienswaardigheden:

Bezienswaardigheid Beschrijving Openingstijden Prijs
Sint-Janscokathedraal Barokke kathedraal met kunstwerken van Caravaggio Ma-Za, 09:30-16:30 €10
Grootmeesterspaleis Historische residentie met rijkelijk versierde kamers Ma-Vr, 09:00-17:00 €10
Fort Sint-Elmo Historisch fort met een oorlogsmuseum Ma-Zo, 09:00-18:00 €10

Tourisme is een belangrijke sector in Malta, en Valletta is een populaire bestemming voor erfgoedtoerisme. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, of gewoon de sfeer van een oude stad wilt opsnuiven, Valletta heeft veel te bieden.

Reizen naar Valletta

Malta is een relatief klein eiland in de Middellandse Zee, dus reizen naar Valletta is vrij eenvoudig. Er zijn regelmatige vluchten vanuit heel Europa naar de internationale luchthaven van Malta, die slechts een korte rit van Valletta is. Eenmaal in de stad zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand.

Reizen naar Malta en het ervaren van het oude erfgoed van Valletta is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Van de indrukwekkende architectuur tot de rijke geschiedenis en cultuur, er is iets voor iedereen in deze prachtige stad.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.