Fietsen tussen de wijngaarden van Bordeaux, Frankrijk

MMirte 15 januari 2024 07:06

Bordeaux, beroemd om zijn uitzonderlijke wijnen, is een paradijs voor zowel wijnliefhebbers als fietsfanaten. Dit artikel leidt je door de betoverende landschappen van de wijngaarden van Bordeaux, met tips voor de beste fietsroutes, waar je je fiets kunt huren en de beste tijd van het jaar om te fietsen in deze regio.

Fietsroutes in Bordeaux

Er zijn talloze routes om te verkennen, variërend van eenvoudige tochten voor beginners tot uitdagende routes voor de meer ervaren fietsers. Hier zijn enkele van de meest populaire routes:

  1. La Voie Verte de Roger Lapébie: Een 55 km lang pad dat loopt van Bordeaux tot Sauveterre-de-Guyenne, langs wijngaarden en door charmante dorpjes.
  2. De Garonne route: Een prachtige 53 km lange tocht langs de Garonne-rivier, met een prachtig uitzicht op de wijngaarden van Bordeaux.
  3. De Médoc route: Deze 120 km lange route neemt je mee door de beroemde Médoc-wijnstreek, met talloze mogelijkheden voor wijnproeverijen.

Fietsverhuur in Bordeaux

Er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven in Bordeaux, waar je alles kunt huren, van een eenvoudige stadsfiets tot een geavanceerde elektrische fiets. Sommige van de populairste fietsverhuurbedrijven zijn Cyclable Bordeaux, Bordeaux Bike Experience en Le Grand Cercle.

Beste tijd om te fietsen in Bordeaux

Het fietsseizoen in Bordeaux loopt van april tot oktober, met de warmste maanden juli en augustus. Het is echter de moeite waard om te onthouden dat het tijdens deze maanden ook het drukst is. Voor degenen die de drukte willen vermijden, zijn de lente en de vroege herfst ideale tijden om te fietsen.

Wijnproeverijen in Bordeaux

Een fietstocht door de wijngaarden van Bordeaux zou natuurlijk niet compleet zijn zonder een wijnproeverij. Hier zijn enkele van de beroemdste wijnhuizen die je onderweg kunt bezoeken:

  • Château Lafite Rothschild
  • Château Latour
  • Château Mouton Rothschild
  • Château Margaux

Onthoud dat voor veel van deze wijnhuizen, het vaak nodig is om van tevoren een afspraak te maken voor een proeverij.

Of je nu een ervaren wielerfanaat bent of gewoon op zoek bent naar een unieke manier om de prachtige Franse wijngaarden te verkennen, fietsen in Bordeaux biedt een onvergetelijke ervaring.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.