Eilandhoppen in Griekenland: de verborgen parels

QQuirijn 10 augustus 2023 08:57

Heb je ooit gedroomd van een eilandhoppen avontuur in Griekenland en het ontdekken van verborgen eiland parels, weg van de toeristische drukte? Dan ben je hier aan het juiste adres. Dit artikel zal je leiden naar enkele van de minder bekende maar absoluut prachtige Griekse eilanden die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Beste eilanden voor eilandhoppen in Griekenland

Er zijn meer dan 6000 Griekse eilanden, maar slechts een klein deel daarvan is bewoond en open voor toeristen. Hier zijn een paar unieke eilanden Griekenland die je op je radar moet hebben:

  1. Folegandros: Een klein en rustig eiland met een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee. Het is perfect voor degenen die zoeken naar vrede en rust.
  2. Amorgos: Bekend van de film 'The Big Blue', is dit eiland een paradijs voor duikers en natuurliefhebbers.
  3. Ikaria: Dit 'Blue Zone' eiland staat bekend om zijn gezonde en lange levensduur van de bewoners. Het is een plek vol geschiedenis en prachtige natuur.
  4. Syros: De hoofdstad van de Cycladen en een architectonisch juweel met een mix van middeleeuwse en neoklassieke invloeden.
  5. Skyros: Het zuidelijkste eiland van de Sporaden, beroemd om zijn unieke carnavaleske tradities en prachtige zandstranden.

Plan een eilandhopping route in Griekenland

Eilandhoppen in Griekenland kan een beetje overweldigend zijn als je niet weet waar te beginnen. Hier zijn een paar tips om je te helpen met je planning:

  • Start vanuit Athene: De meeste veerboot routes vertrekken vanuit de haven van Piraeus in Athene. Daarom is het een goed idee om je reis hier te beginnen.
  • Kies je eilanden: Afhankelijk van de tijd die je hebt, is het raadzaam om 2-4 eilanden te kiezen voor je eilandhoppen reis.
  • Controleer de veerboot routes en tijden: Het openbaar vervoer tussen de eilanden kan variëren afhankelijk van het seizoen. Het is daarom belangrijk om de veerboot routes en tijden vooraf te checken.
  • Pak licht: Reizen van eiland naar eiland vraagt om licht inpakken. Neem alleen het noodzakelijke mee, want je zult waarschijnlijk veel moeten dragen.

Eilandhoppen in Griekenland is een ervaring die je niet mag missen. Het geeft je de kans om de verborgen parels van dit prachtige land te ontdekken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.