Duiken in de Galápagos: ontmoet zeeschildpadden en haaien

QQuirijn 15 september 2023 07:02

De Galápagos eilanden zijn een waar paradijs voor duikers. Van ontmoetingen met zeeschildpadden en haaien tot het verkennen van kleurrijke koraalriffen, elke duik in de Galápagos is een unieke ervaring.

Beste duiklocaties in Galápagos

De Galápagos eilanden bieden tal van prachtige duiklocaties. Hier zijn enkele van de beste:

  1. Wolf Island: Bekend om de grote populatie hamerhaaien.
  2. Darwin Island: Hier kun je onder andere walvishaaien en maanvissen zien.
  3. Gordon Rocks: Een geweldige plek om zeeschildpadden en Galápagoshaaien te ontmoeten.

Duikuitrusting voor Galápagos

Bij het duiken in de Galápagos is het belangrijk om de juiste uitrusting mee te nemen. Denk aan een goede duikbril, snorkel, flippers en een wetsuit. Ook een onderwatercamera is een must om de prachtige onderwaterwereld vast te leggen.

Duiken en natuurbescherming in Galápagos

De Galápagos eilanden zijn een beschermd natuurgebied. Het is dan ook belangrijk om tijdens het duiken respect te hebben voor het zeeleven en de natuur. Maak geen contact met de dieren en neem geen souvenirs mee uit de zee.

Duikvakantie in Galápagos

Er zijn veel organisaties die duikvakanties aanbieden naar de Galápagos. Dit zijn vaak complete pakketten inclusief vluchten, accommodatie en duikexcursies. Het is de perfecte manier om de wonderen van de Galápagos te ontdekken.

Kortom, duiken in de Galápagos is een onvergetelijke ervaring. Of je nu zwemt met zeeschildpadden, oog in oog staat met een haai, of gewoon geniet van het prachtige koraal, er is altijd iets te beleven onder water.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.