Duiken in de Blue Hole van Belize

JJorine 17 augustus 2023 18:32

Voor de kust van Belize ligt een van de meest indrukwekkende duiklocaties ter wereld: de Blue Hole. Deze enorme onderwatergrot in het midden van het Lighthouse Reef is een waar paradijs voor duikers. Maar wat maakt duiken in de Blue Hole zo bijzonder? En wat moet je weten voordat je je duikpak aantrekt? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Beste tijd voor duiken in Belize

Het hele jaar door is Belize een geweldige bestemming voor duikliefhebbers. Maar de beste tijd om te duiken in Belize is tussen april en juni, wanneer de zee het rustigst is en het zicht onder water op zijn best.

Duikuitrusting voor de Blue Hole

Om een veilige en comfortabele duikervaring te garanderen, is het belangrijk om de juiste duikuitrusting te hebben. Dit omvat een standaard duikuitrusting, inclusief duikpak, ademautomaat, duikbril, snorkel, vinnen, en een BCD (buoyancy control device). Voor de Blue Hole is ook een duiklamp aan te raden, gezien de diepte van de grot.

Veiligheidsvoorschriften voor duiken in Belize

Voordat je gaat duiken in Belize, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de veiligheidsvoorschriften. Dit omvat onder andere de noodzaak van een geldige duiklicentie, het volgen van de instructies van de duikgids, en het respecteren van het onderwaterleven.

Duikscholen in Belize Duikcursussen aangeboden
Belize Diving Services PADI, SSI, NAUI
Ramon’s Village Divers PADI, SSI
Ambergris Divers PADI, SSI, TDI, SDI

Onderwaterleven in de Blue Hole

De Blue Hole is rijk aan maritiem leven, waaronder verschillende soorten vissen, haaien en koralen. Je kunt ook zeldzame soorten zoals de nurse shark en de bull shark tegenkomen.

Duikvakantie in Belize

Een duikvakantie in Belize is niet compleet zonder een bezoek aan de Blue Hole. Met een verscheidenheid aan duiklocaties, rijk maritiem leven en adembenemende onderwaterlandschappen, is Belize een topbestemming voor duikliefhebbers van over de hele wereld.

Meer artikelen