De wonderschone natuur van de Schotse Orkney Eilanden

QQuirijn 5 september 2023 17:07

Droom je van een reis naar een plek met een overvloed aan natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en een ontspannen sfeer? De Schotse Orkney Eilanden bieden dit allemaal en nog veel meer. Van adembenemende landschappen en fascinerende dieren tot historische bezienswaardigheden en lokale lekkernijen, je vindt het allemaal op deze betoverende eilanden!

Wat te doen op de Schotse Orkney Eilanden

De Orkney Eilanden bieden voor elk wat wils. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon te genieten van de rust en de natuurlijke schoonheid, maar er zijn ook tal van activiteiten om aan deel te nemen.

Wandelen is een van de populairste activiteiten op de eilanden. Er zijn vele wandelroutes, variërend van korte, makkelijke wandelingen tot meer uitdagende tochten. Het is een geweldige manier om de unieke flora en fauna van de eilanden te ontdekken.

Daarnaast zijn de eilanden ook rijk aan historische sites. De bekendste daarvan is Skara Brae, een van de best bewaarde prehistorische dorpen in Europa.

Natuurgebieden op de Schotse Orkney Eilanden

Er zijn tal van prachtige natuurgebieden te ontdekken op de eilanden. Hier is een kort overzicht van enkele van de meest indrukwekkende:

  1. Hoy: Dit is het hoogste en meest dramatische eiland, bekend om de Old Man of Hoy, een iconische zeestack.
  2. Mainland: Het grootste eiland, met een divers landschap van zandstranden, kliffen en heidevelden.
  3. Birsay: Bekend om de Brough of Birsay, een getijdeneiland met de ruïnes van een Vikingdorp.
  4. Rousay: Dit eiland wordt ook wel 'Egypte van het noorden' genoemd vanwege de vele archeologische sites.

Klimaat op de Orkney Eilanden

Het klimaat op de eilanden is gematigd, met milde winters en koele zomers. De beste tijd om de Orkney Eilanden te bezoeken is van mei tot september, wanneer het weer het aangenaamst is en de dagen het langst zijn.

Hoe kom ik op de Orkney Eilanden

Er zijn verschillende manieren om de Orkney Eilanden te bereiken. De meeste bezoekers kiezen ervoor om met de veerboot te reizen, die regelmatig vertrekt vanuit het noorden van Schotland. Er is ook een kleine luchthaven in Kirkwall, de hoofdstad van de eilanden.

Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring op de Schotse Orkney Eilanden. Ontdek de wonderschone natuur, geniet van de serene rust en ervaar de rijke cultuur en geschiedenis van deze prachtige bestemming.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.