De wonderen van de Wadi Rum woestijn, Jordanië

QQuirijn 22 september 2023 07:52

De Wadi Rum, ook wel bekend als de Vallei van de Maan, is één van de meest betoverende plekken op aarde. Deze diep in Jordanië gelegen woestijn, met haar rode zandduinen en dramatische rotsformaties, zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Van wildkamperen onder de sterren tot het ontdekken van eeuwenoude rotstekeningen, de Wadi Rum heeft voor ieder wat wils.

Een van de grootste aantrekkingskrachten van de Wadi Rum is de mogelijkheid om te overnachten in een bedoeïenenkamp. Deze kampen bieden een unieke kans om de traditionele bedoeïenencultuur te ervaren, met traditioneel eten, muziek en verhalen rond het kampvuur.

De Wadi Rum heeft ook een rijk scala aan activiteiten om de bezoekers bezig te houden. Populaire activiteiten zijn onder andere jeep tours, wandelen, bergbeklimmen en zelfs luchtballonvaarten. Deze activiteiten geven je de kans om de adembenemende landschappen van de Wadi Rum te verkennen.

Maar wat maakt de Wadi Rum nu zo speciaal? Hier zijn enkele van de meest fascinerende aspecten van deze bijzondere plek.

Bezienswaardigheden in Wadi Rum

Er zijn talloze bezienswaardigheden in de Wadi Rum. Enkele van de meest populaire zijn:

  • De Zeven Zuilen van Wijsheid: Dit is een natuurlijke rotsformatie die bekend staat om zijn zeven hoge, smalle zuilen. De naam komt van het boek van T.E. Lawrence (Lawrence of Arabia), die tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Wadi Rum was gestationeerd.

  • Khazali Canyon: Deze smalle kloof is beroemd om zijn oude rotstekeningen en inscripties.

  • Burdah Rock Bridge: Dit is de hoogste natuurlijke brug in de Wadi Rum en biedt een fantastisch uitzicht op de woestijn.

  • Lawrence's House: Hoewel er weinig over is van het daadwerkelijke huis, is dit een populaire stop vanwege de historische betekenis en het prachtige uitzicht.

Beste tijd om de Wadi Rum te bezoeken

De beste tijd om de Wadi Rum te bezoeken is in het voorjaar (maart tot mei) en herfst (september tot november). Tijdens deze maanden zijn de temperaturen aangenamer en de woestijn is minder druk.

Hoe naar de Wadi Rum te reizen

Er zijn verschillende manieren om naar de Wadi Rum te reizen. De meest populaire optie is om een tour te boeken vanuit Amman of Aqaba. Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen, maar dit kan wat ingewikkelder zijn.

Overnachten in de Wadi Rum

Er zijn tal van mogelijkheden voor accommodatie in de Wadi Rum, van luxueuze glamping tenten tot budgetvriendelijke bedoeïenenkampen.

De Wadi Rum is meer dan een woestijn; het is een plek van geschiedenis, cultuur en ongeëvenaarde schoonheid. Het maakt niet uit hoeveel keer je het bezoekt, er is altijd iets nieuws te ontdekken en te ervaren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.