De verloren stad Petra: Jordanië's roze wonder

JJorine 20 september 2023 14:47

Magisch, mysterieus en absoluut adembenemend, Petra is een van Jordanië's meest gewaardeerde schatten en een must voor iedereen die het land bezoekt. Deze roze stad, diep uitgehouwen in de zandstenen kliffen, is een wonder om te zien en zit vol met fascinerende geschiedenis.

Geschiedenis van Petra

Petra werd meer dan 2000 jaar geleden gesticht door de Nabateeërs, een Arabisch volk dat bekend stond om zijn vaardigheid in waterbouwkunde, ijzerwinning, en steenhouwen. De stad groeide uit tot een belangrijk knooppunt voor handelsroutes die goederen vervoerden zoals wierook, specerijen en zijde tussen China, India, Egypte, Syrië, Griekenland en Rome.

Wat te zien in Petra

Petra is een uitgestrekt en complex archeologisch park, vol met tombes, tempels, rotshuizen en monumenten die versierd zijn met ingewikkelde details. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen:

  1. Al-Khazneh (De Schatkamer): Dit is het meest iconische monument van Petra, uitgehouwen met prachtige details in de roze zandsteen. Het is ongelooflijk om te denken dat het meer dan twee millennia geleden is gemaakt.
  2. Het Klooster (Ad Deir): Dit is een van de grootste monumenten in Petra, vergelijkbaar met de Schatkamer maar veel minder druk bezocht vanwege de steile klim om er te komen.
  3. Koninklijke tombes: Deze groep monumentale tombes is uitgehouwen in de westelijke kliffen van Petra en bevat enkele van de meest indrukwekkende grafmonumenten.

Reistips voor Petra

Hier zijn enkele tips om je bezoek aan Petra zo aangenaam mogelijk te maken:

  • Beste tijd om te bezoeken: De beste tijd om Petra te bezoeken is in de lente (maart tot mei) of de herfst (september tot november) wanneer het weer aangenaam is en de toeristenmassa's kleiner zijn.
  • Hoe er te komen: Petra is ongeveer 3 uur rijden van de Jordaanse hoofdstad Amman. Je kunt een auto huren, een taxi nemen of deelnemen aan een georganiseerde tour.
  • Wat te dragen: Zorg ervoor dat je comfortabele wandelschoenen draagt en draag zonnebrandcrème, een hoed en een zonnebril om je te beschermen tegen de zon.

Petra in tabelvorm

Aspect Beschrijving
Locatie Jordanië, dichtbij de stad Wadi Musa
Gesticht Meer dan 2000 jaar geleden door de Nabateeërs
Belangrijke Sites De Schatkamer, Het Klooster, Koninklijke tombes
Beste tijd om te bezoeken Lente (maart tot mei) en herfst (september tot november)
Hoe er te komen Auto, taxi of georganiseerde tour vanuit Amman

Petra is ongetwijfeld een van de meest opmerkelijke plaatsen om te bezoeken in Jordanië en misschien wel in de hele wereld. Het stelt je in staat om een stap terug in de tijd te nemen en een glimp op te vangen van een oude wereld vol schoonheid en geschiedenis.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.