De verloren stad Petra in Jordanië: een wereldwonder

JJorine 15 augustus 2023 21:03

Petra, de verborgen parel van Jordanië, is ongetwijfeld een van de meest fascinerende plekken op aarde. Deze oude stad, uitgehouwen in rood-rose rotsen, wordt vaak beschreven als een wereldwonder en met goede reden. Van haar indrukwekkende architectuur tot haar rijke geschiedenis, Petra is een plek die je niet mag missen als je een liefhebber bent van reizen en cultuur.

Geschiedenis van Petra

Petra werd meer dan 2000 jaar geleden gesticht door de Nabateeërs, een Arabische stam. In de loop der eeuwen was Petra een belangrijk handelscentrum en een kruispunt van verschillende culturen. De stad bereikte haar hoogtepunt rond de 1e eeuw na Christus, toen het een bevolking van ongeveer 30.000 mensen bereikte. Helaas ging Petra na de 3e eeuw in verval en werd uiteindelijk vergeten, tot het in 1812 werd herontdekt door de Zwitserse ontdekkingsreiziger Johann Ludwig Burckhardt.

Bezienswaardigheden in Petra

Er is zoveel te zien en te doen in Petra dat het bijna overweldigend kan zijn. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden die je niet mag missen:

  • El Khazneh (de schatkist): Dit is misschien wel het meest iconische bouwwerk in Petra. Het is een prachtige façade uitgehouwen in de rotsen, die je begroet als je door de Siq, een smalle kloof, de stad binnenkomt.

  • Het Klooster (Ad Deir): Dit is een ander indrukwekkend gebouw in Petra. Je moet wel een klim van ongeveer 800 treden maken om het te bereiken, maar het uitzicht is het zeker waard.

  • De Koninklijke Tombes: Dit zijn een reeks graven die in de rotswand zijn uitgehouwen. Ze zijn zeker een bezoek waard voor hun complexe details en ontwerpen.

  • Het Romeinse Theater: Dit oude theater, dat plaats bood aan ongeveer 4000 toeschouwers, is een bewijs van de invloed van de Romeinse cultuur in Petra.

Praktische informatie voor het bezoeken van Petra

Voordat je Petra bezoekt, zijn er enkele dingen die je moet weten. Hier zijn enkele praktische tips:

  • Beste tijd om te bezoeken: De beste tijd om Petra te bezoeken is in het voorjaar (maart tot mei) of in het najaar (september tot november), wanneer het weer aangenaam is.

  • Hoe er te komen: Petra ligt op ongeveer 3 uur rijden van de hoofdstad van Jordanië, Amman. Er zijn regelmatig bussen die deze route rijden, of je kunt een auto huren.

  • Ingangsticket: Het toegangsticket voor Petra kost ongeveer 50 JD (ongeveer 70 euro) voor een dag. Er zijn ook tickets beschikbaar voor twee of drie dagen.

  • Accommodatie: Er zijn verschillende hotels en gastverblijven in de nabije stad Wadi Musa, die dienst doet als toegangspoort tot Petra.

  • Eten: Er zijn verschillende restaurants en eetkraampjes in Petra, maar het kan ook een goed idee zijn om je eigen snacks en water mee te nemen, vooral als je van plan bent om veel te wandelen.

Het is geen wonder dat Petra een van de wereldwonderen is. Met haar prachtige architectuur, rijke geschiedenis en unieke sfeer is het een plek die je zeker moet ervaren. Of je nu een fervent reiziger bent, een geschiedenisliefhebber of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, Petra heeft voor iedereen iets te bieden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.