De verborgen schatten van Polen: van Gdansk tot Zakopane

MMirte 2 september 2023 09:31

Polen, een land rijk aan geschiedenis en natuurlijke schoonheid, heeft veel meer te bieden dan alleen de typische toeristische trekpleisters. Van de geplaveide straatjes van Gdansk tot de ongerepte natuur van Zakopane, Polen zit vol met verborgen schatten die wachten om ontdekt te worden. In dit artikel nemen we je mee op een reis door enkele van deze minder bekende, maar onmisbare plekken.

Gdansk - de parel van de Baltische Zee

Gdansk is een havenstad aan de Baltische Zee en is bekend om zijn pittoreske Oude Stad. Maar er is veel meer te zien en te doen. Denk aan het Schipperhuismuseum, waar je een reis maakt door de maritieme geschiedenis van de stad, of het Europees Solidariteitscentrum, waar je leert over de strijd voor vrijheid en democratie in Oost-Europa. En vergeet niet te genieten van de lokale specialiteiten zoals de 'golabki' (Poolse gevulde koolrolletjes).

Zakopane - het dak van Polen

Zakopane, gelegen aan de voet van de Tatra-bergen, biedt een scala aan activiteiten voor natuurliefhebbers. Met talloze wandelpaden, adembenemende uitzichten en unieke fauna, is er voor ieder wat wils. Ook culinaire avonturiers komen hier aan hun trekken met heerlijke lokale gerechten zoals 'oscypek' (gerookte schapenkaas).

Andere verborgen schatten

Naast Gdansk en Zakopane zijn er nog tal van andere plaatsen in Polen die een bezoek waard zijn. Hieronder vind je een tabel met enkele van deze verborgen schatten:

Plaats Wat te doen
Wroclaw Bezoek de Marktplein en de Kathedraaleiland
Poznan Verken het Oude Marktplein en het keizerlijk kasteel
Lodz Geniet van de unieke street art
Bialowieza Bos Ervaar de ongerepte natuur

Reizen in Polen

Reizen in Polen is relatief eenvoudig en betaalbaar. Het land heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk, waaronder treinen, bussen en trams. Voor de lange afstanden is de trein vaak de beste optie, terwijl de bus ideaal is voor de kortere ritten. En vergeet niet, de beste manier om de verborgen schatten van een land te ontdekken, is door de paden te bewandelen die minder vaak worden betreden. Dus wees niet bang om buiten de gebaande paden te treden en je eigen avontuur in Polen te creëren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.