De tempels en pagodes van Mandalay, Myanmar

MMirte 13 januari 2024 07:06

In het hart van Azië ligt Mandalay, de tweede grootste stad van Myanmar. Bekend om zijn rijke cultuur en geschiedenis, is deze stad thuis voor een aantal van de mooiste tempels en pagodes in de wereld. Dus pak je rugzak en bereid je voor om deze fascinerende plek te verkennen.

Geschiedenis van Mandalay

Mandalay werd opgericht in 1857 door koning Mindon, waardoor het een relatief nieuwe stad is in vergelijking met andere historische plaatsen in Azië. De stad werd gebouwd als de nieuwe koninklijke hoofdstad van het Konbaung Rijk, en vele van de tempels en pagodes die vandaag de dag nog steeds staan, dateren uit deze periode.

Religie in Myanmar

Bijna 90% van de bevolking in Myanmar is Boeddhistisch, wat de grote hoeveelheid tempels en pagodes in Mandalay verklaart. Deze religieuze gebouwen zijn niet alleen plaatsen van verering, maar ook centra van de gemeenschap waar mensen samenkomen voor educatieve en sociale evenementen.

Top Tempels en Pagodes om te Bezoeken in Mandalay

Er zijn talloze tempels en pagodes in Mandalay om te bezoeken, maar hier zijn enkele die je absoluut niet mag missen:

  1. Mahamuni Pagode: Deze pagode is een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Myanmar. Het herbergt de Mahamuni Boeddha, een van de meest vereerde beelden in het land.

  2. Kuthodaw Pagode: Hier vind je 's werelds grootste boek. De pagode is omgeven door 729 marmeren platen, elk met een pagina van de Thripitaka, de heilige teksten van het Theravada Boeddhisme.

  3. Shwenandaw Kyaung: Dit is het enige overgebleven gebouw van het oude Konbaung paleis. Binnenin vind je prachtig houtsnijwerk dat het leven van Boeddha afbeeldt.

Beste Tijd om Mandalay te Bezoeken

De beste tijd om Mandalay te bezoeken hangt af van je tolerantie voor hitte. Het koelere seizoen, dat loopt van november tot februari, is de beste tijd om te gaan.

Reistips voor Mandalay

Hier zijn een paar tips om je reis naar Mandalay soepel te laten verlopen:

  • Respecteer de lokale gebruiken en draag geschikte kleding bij het bezoeken van tempels en pagodes.
  • Neem voldoende water mee en blijf gehydrateerd.
  • Probeer het lokale eten en geniet van de rijke Burmese keuken.

Ervaar de schoonheid, geschiedenis en cultuur van Mandalay zelf. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een cultuurfreak of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, Mandalay heeft voor ieder wat wils.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.