De oude Romeinse wereld van Tunesië

QQuirijn 18 december 2023 07:07

Als je aan Tunesië denkt, denk je waarschijnlijk aan zonovergoten stranden, woestijnen en oosterse markten. Maar wist je dat Tunesië ook een schat aan Romeinse geschiedenis herbergt? Van indrukwekkende ruïnes tot oude steden, de Romeinse wereld is nog steeds zeer aanwezig in dit Noord-Afrikaanse land. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de oude Romeinse wereld van Tunesië.

Romeinse ruïnes in Tunesië

Tunesië heeft een aantal van de best bewaarde en meest indrukwekkende Romeinse ruïnes ter wereld. Bijvoorbeeld het indrukwekkende amfitheater van El Jem, een van de grootste en best bewaarde Romeinse amfitheaters ter wereld, dat vroeger plaats bood aan maar liefst 35.000 toeschouwers.

Een andere opmerkelijke locatie is Dougga, een goed bewaarde Romeinse stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier kun je de overblijfselen van tempels, een theater, badhuizen en meer ontdekken.

Toeristische plekken in Tunesië

Naast de bovenstaande locaties, zijn er nog veel meer plekken in Tunesië waar je de invloed van de Romeinse wereld kunt zien. Hier is een lijst van enkele van deze locaties:

  • Carthago: een oude stad met een rijke geschiedenis, waar je de overblijfselen van Romeinse gebouwen zoals de Antonine-baden kunt bewonderen.
  • Sufetula: een andere goed bewaarde Romeinse stad, bekend om zijn drie goed bewaarde tempels.
  • Bulla Regia: bekend om zijn unieke ondergrondse Romeinse villa's.

Reistips voor Tunesië

Als je van plan bent om Tunesië te bezoeken, zijn hier enkele tips om je reis onvergetelijk te maken:

  1. Beste tijd om te bezoeken: De beste tijd om Tunesië te bezoeken is in het voorjaar (april tot juni) of het najaar (september en oktober), wanneer het weer milder is.
  2. Kleding: Draag comfortabele kleding en schoenen, want je zult waarschijnlijk veel wandelen bij het verkennen van de ruïnes.
  3. Gidsen: Het kan nuttig zijn om een gids in te huren bij het bezoeken van historische sites, omdat zij je meer inzicht kunnen geven in de geschiedenis van de plaatsen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.