De onderwaterwereld van Bonaire: duiken en snorkelen

MMirte 17 oktober 2023 07:06

Het Caribische eiland Bonaire staat wereldwijd bekend om zijn prachtige onderwaterwereld. Duiken en snorkelen zijn populaire activiteiten die je de kans geven om de kleurrijke koraalriffen en het diverse zeeleven te ontdekken. In dit artikel nemen we je mee op een onderwateravontuur naar Bonaire.

Duiklocaties in Bonaire

Bonaire biedt meer dan 80 officiële duiklocaties. Deze plekken zijn gemakkelijk toegankelijk vanaf de kant en er zijn ook enkele bootduiken beschikbaar. Enkele van de meest populaire duiklocaties zijn:

  • Klein Bonaire: Een klein onbewoond eilandje voor de kust van Bonaire. Het koraalrif rond Klein Bonaire is een van de gezondste in het Caribisch gebied.
  • Hilma Hooker: Een bekend wrakduik. De Hilma Hooker is een gezonken vrachtschip dat nu een kunstmatig rif vormt.
  • Salt Pier: Een van de beste nachtduiken op het eiland. De pilaren van de pier zijn bedekt met zachte koralen en sponzen en trekken veel zeeleven aan.

Snorkelplekken in Bonaire

Niet alle pracht van de onderwaterwereld van Bonaire is beperkt tot duikers. Er zijn ook veel geweldige snorkelplekken. Hier zijn enkele van de beste:

  • Lac Bay: Dit beschermde marinegebied is ideaal voor snorkelen. Je kunt hier zeegrasvelden, zeepaardjes en zelfs schildpadden zien.
  • 1000 Steps: Ondanks de naam zijn er eigenlijk maar 67 treden naar het strand, maar het voelt als 1000. Het rif is hier heel dicht bij de kust, waardoor het een geweldige plek is om te snorkelen.
  • Te Amo Beach: Dit strand is populair bij zowel locals als toeristen. Het heldere water en de nabijheid van het vliegveld maken het een spannende snorkellocatie.

Bij het duiken en snorkelen in Bonaire is het belangrijk om de veiligheidsvoorschriften te volgen. Zorg ervoor dat je altijd met een buddy duikt, controleer je uitrusting voordat je het water in gaat en respecteer het onderwaterleven.

Bonaire is een duikersparadijs, of je nu een beginnende duiker bent of een doorgewinterde professional. De prachtige onderwaterwereld wacht op je om ontdekt te worden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.