De mystieke sfeer van Angkor Wat: Cambodja's erfgoed

JJorine 12 oktober 2023 16:06

Als er één plek is die je niet mag overslaan tijdens je reis naar Cambodja, dan is dat zonder twijfel Angkor Wat. Dit majestueuze tempelcomplex, gelegen in de provincie Siem Reap, is een verbluffend voorbeeld van het rijke culturele erfgoed van het land. De mystieke sfeer die hier hangt, is bijna tastbaar en zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Geschiedenis van Angkor Wat

Het Angkor Wat complex werd gebouwd in de eerste helft van de 12e eeuw door koning Suryavarman II. Van oorsprong was het een Hindoe tempel gewijd aan Vishnu, maar na verloop van tijd werd het een Boeddhistisch centrum van aanbidding.

Unieke aspecten van Angkor Wat

Wat Angkor Wat zo bijzonder maakt, is de combinatie van haar imposante grootte, verfijnde architectuur en rijke geschiedenis. De tempel staat bekend om haar prachtige bas-reliëfs en de honderden fijn uitgesneden apsara's (hemelse nimfen) die de muren versieren.

Bezoek aan Angkor Wat

Voordat je Angkor Wat bezoekt, zijn er een aantal dingen die je moet weten. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste informatie:

Onderwerp Details
Beste tijd om te bezoeken November tot maart
Openingstijden 5:00 AM - 6:00 PM
Entreegeld $37 voor een dagpas

Accommodatie in de buurt van Angkor Wat

Er zijn tal van opties voor accommodatie in de buurt van Angkor Wat, variërend van budget hostels tot luxe resorts. Enkele aanbevolen opties zijn het Tara Angkor Hotel, het Angkor Palace Resort & Spa, en het Mad Monkey Hostel.

Angkor Wat is een must-see voor elke reiziger. De unieke combinatie van geschiedenis, cultuur en architectuur maken het een van de meest indrukwekkende plekken op aarde. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een architectuurliefhebber, of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, Angkor Wat zal je niet teleurstellen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.