De mysterieuze ondergrondse steden van Cappadocië, Turkije

JJorine 12 maart 2024 07:06

Als je op zoek bent naar een unieke mix van geschiedenis, cultuur en avontuur, dan is een bezoek aan de ondergrondse steden van Cappadocië, Turkije een must. Met hun historische grotwoningen en mysterieuze ondergrondse steden is Cappadocië een plek die rijk is aan verhalen en legendes.

Geschiedenis van Cappadocië

Cappadocië, gelegen in het hart van Turkije, is een regio die bol staat van de geschiedenis. De unieke geologische kenmerken van de regio hebben de mensheid al duizenden jaren aangetrokken. De ondergrondse steden van Cappadocië, waarvan sommige dateren uit het Byzantijnse tijdperk, zijn een fascinerend testament van deze rijke geschiedenis.

Deze steden, waarvan sommige tot acht verdiepingen onder de grond gaan, werden gebruikt als schuilplaatsen tijdens tijden van invasie en oorlog. Met hun complexe netwerk van tunnels en kamers, waren ze in staat om hele gemeenschappen te huisvesten, compleet met woonruimten, opslagplaatsen, kerken en zelfs wijnmakerijen.

Ondergrondse steden bezoeken

Er zijn meer dan 200 ondergrondse steden in Cappadocië, maar de meest bekende en meest bezochte zijn Kaymakli en Derinkuyu. Beide steden zijn open voor het publiek en bieden een unieke glimp in het leven van de vroege bewoners van Cappadocië.

Kaymakli

Kaymakli, de grootste ondergrondse stad in Cappadocië, bestaat uit acht verdiepingen diep onder de grond, waarvan er vier open zijn voor het publiek. De stad, die zijn naam ontleent aan het Turkse woord voor 'romige', werd vermoedelijk gebouwd tijdens de 8e en 7e eeuw voor Christus.

Derinkuyu

Derinkuyu, de diepste ondergrondse stad in Cappadocië, gaat maar liefst 85 meter diep. Met zijn 18 verdiepingen kon de stad naar schatting 20.000 mensen herbergen. De stad heeft een complex systeem van ventilatieschachten, een kerk, wijnkelders, en zelfs een school.

Reizen naar Cappadocië

Cappadocië is gemakkelijk bereikbaar vanuit de meeste grote steden in Turkije. Er zijn regelmatige vluchten vanuit Istanbul en Ankara, en er zijn ook bus- en treindiensten beschikbaar. Eenmaal in de regio zijn er tal van rondleidingen beschikbaar die je naar de ondergrondse steden brengen. Daarnaast zijn er in de regio ook prachtige wandelpaden te ontdekken, voor degenen die de voorkeur geven aan een actievere vakantie.

Cappadocië heeft zoveel te bieden, van zijn rijke geschiedenis en cultuur tot zijn unieke natuurlijke schoonheid. Of je nu een geschiedenisliefhebber, een avonturier of gewoon een nieuwsgierige reiziger bent, de ondergrondse steden van Cappadocië zijn een must-see op elke reis naar Turkije.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.