De majestueuze watervallen van Iguazu op de grens van Brazilië en Argentinië

JJorine 13 augustus 2023 15:52

De Iguazu watervallen, een natuurwonder op de grens van Brazilië en Argentinië, is een van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Met zijn 275 afzonderlijke watervallen die zich uitstrekken over bijna 3 kilometer, is de Iguazu waterval een must-see voor iedereen die houdt van natuur en avontuur.

Hoe te reizen naar Iguazu watervallen

Het bereiken van de Iguazu watervallen kan enige planning vereisen. Er zijn verschillende manieren om er te komen, afhankelijk van je startpunt en budget. Een populaire route is via Buenos Aires of Rio de Janeiro, waar regelmatig vluchten naar de nabijgelegen steden Foz do Iguaçu en Puerto Iguazu gaan.

Beste tijd om Iguazu watervallen te bezoeken

De beste tijd om de Iguazu watervallen te bezoeken hangt af van je voorkeuren. Voor het minste aantal toeristen is het het beste om tijdens het laagseizoen, van maart tot november, te gaan. Voor het meest indrukwekkende zicht op de watervallen, kun je het beste tijdens het regenseizoen gaan, dat loopt van december tot februari.

Bezienswaardigheden en activiteiten bij Iguazu watervallen

Er is veel te zien en te doen rond de Iguazu watervallen. Hier zijn enkele niet te missen bezienswaardigheden en activiteiten:

  1. De Duivel's Keelgat: Dit is het hoogtepunt van de Iguazu watervallen. Vanaf een platform kun je de enorme waterstromen van dichtbij zien en horen.

  2. Boottocht: Ervaar de kracht van de watervallen van dichtbij met een boottocht.

  3. Wildlife spotten: Het Iguazu National Park is de thuisbasis van vele dieren, van kleurrijke vogels tot capibaras en coatis.

  4. Wandelen: Er zijn verschillende wandelpaden rond de watervallen, variërend in moeilijkheidsgraad.

Tips voor het bezoeken van Iguazu watervallen

Hier zijn enkele tips voor het plannen van je bezoek aan de Iguazu watervallen:

Plan vooruit Het is belangrijk om je bezoek van tevoren te plannen, vooral als je hier tijdens het hoogseizoen komt.
Breng genoeg water en snacks Er zijn weinig winkels en restaurants in de buurt van de watervallen, dus het is een goed idee om je eigen water en snacks mee te nemen.
Draag comfortabele kleding en schoenen Je zult waarschijnlijk veel lopen, dus zorg ervoor dat je comfortabele kleding en schoenen draagt.

Het bezoeken van de Iguazu watervallen is een onvergetelijke ervaring. Of je nu houdt van natuur, avontuur of gewoon een uniek landschap wilt ervaren, de Iguazu watervallen zullen je zeker niet teleurstellen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.