De levendige markten van Bangkok, Thailand

JJorine 21 november 2023 07:07

Als je aan Bangkok denkt, denk je waarschijnlijk aan de drukke straten vol met levendige markten. Van voedsel tot kleding en van antiek tot handgemaakte producten, je kunt het allemaal vinden op de markten van Bangkok. In deze gids nemen we je mee naar enkele van de beste markten die deze stad te bieden heeft.

Beste markten in Bangkok

Hier zijn enkele van de beste markten in Bangkok die je niet mag missen tijdens je reis. Elk van deze markten biedt een unieke ervaring en een kans om authentieke Thaise producten te vinden.

  1. Chatuchak Weekend Market: Dit is een van de grootste markten ter wereld met meer dan 15.000 kraampjes. Je vindt hier alles van kleding en accessoires tot kunstwerken en antiek.

  2. Pak Klong Talad Flower Market: Bekend om zijn grote aanbod aan verse bloemen, planten en kruiden.

  3. Patpong Night Market: Populair bij toeristen, deze markt biedt een verscheidenheid aan kleding, handgemaakte sieraden, en souvenirs.

  4. Asiatique The Riverfront: Deze avondmarkt aan de rivier biedt een mix van winkels, restaurants en entertainment.

  5. Pratunam Market: Dit is het grootste kledingmarktgebied van Bangkok, waar je kleding kunt kopen tegen groothandelsprijzen.

Tips voor het bezoeken van markten in Bangkok

Bezoeken aan de markten in Bangkok kunnen overweldigend zijn vanwege de drukte en de verscheidenheid aan producten. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij je marktervaring.

  • Vroeg aankomen: De meeste markten in Bangkok beginnen vroeg in de ochtend. Het is het beste om vroeg aan te komen om de drukte te vermijden en de beste producten te vinden.

  • Onderhandelen: Onderhandelen is een veelvoorkomend gebruik op de markten in Bangkok. Vergeet niet om respectvol te zijn en te lachen tijdens het onderhandelen.

  • Draag comfortabele kleding en schoenen: Vanwege het warme klimaat en de vaak drukke omstandigheden is het belangrijk om comfortabele kleding en schoenen te dragen.

  • Blijf gehydrateerd: Vergeet niet om water bij je te hebben om gehydrateerd te blijven.

Eten op Bangkok markten

Bangkok markten staan bekend om hun heerlijke straatvoedsel. Van verse fruit en groenten tot lokale Thaise gerechten, je vindt een verscheidenheid aan voedselopties op deze markten. Enkele van de must-try voedsel items op Bangkok markten zijn Pad Thai, Som Tam (papaya salade), en Mango Sticky Rice.

De levendige markten van Bangkok zijn meer dan alleen een plek om te winkelen - ze bieden een glimp van het dagelijks leven in Bangkok, de cultuur en de smaken van Thailand. Vergeet niet om wat tijd te reserveren om deze markten te verkennen tijdens je bezoek aan Bangkok.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.